“Petrokemija i poljoprivreda su majka i dijete”, poručio je u ponedjeljak Miodrag Demo, prvi na listi “Bandić Milan 365 – Stranke rada i soldarnosti” u VI. izbornoj jedinici, na konferenciji za novinare u Kutini posvećenoj ozdravljenju Petrokemije, žile kucavice cijele Moslavine i važne karike za oporavak hrvatskog sela . Građani Kutine već godinama strepe nad sudbinom ove važne hrvatske industrije, a Miodrag Demo im je obećao kako će se  u Saboru boriti da se Petrokemije vrati među tvrtke od strateškoj značaja RH .

„Ovdje u  Kutini smo zbog  jedinstvenog cilja, zaštita Petrokemije od bilo kakve manipulacije i prodaje. Koalicija za premijera vratit će Petrokemiju u portfelj tvrtki od strateškohg značenja. To je nacionalna tvrtka koja jedina može vratiti dostojanstvo čovjeku, seljaku, ne samo na području Moslavine već cijele Hrvatske.  Mogu reći da je Petrokemija puno pomogla u obrani domovine, a sad ona treba obranu od onih koji bi ju preuzeli. Čak  1600 obitelji izravno ovisi o ovoj proizvodnji i tko zna što bi bilo s njima ako bi se Petrokemija prodala, ali ja vam jamčim da to neću dozvoliti. Petrokemija je simbol seljaka, ona je bila i ostat će hrvatska. Također vam jamčim da će ovaj kraj doživjeti prosperitet kakav imamo u Zagrebu. Želimo jedinstvenu Hrvatsku, a ne ne hrvatsku intreresnih skupina. Bivšim vladama Petrokemija je bila tvrtka za odstrijel“, rekao je brigadir Demo.

demo2

Damir Petravić, 11na  listi  u VI. Izbornoj jedinici zahvalio je Miodragu Demi što je prepoznao jedan od najvažnijih problema kutinskoga kraja te što je javno izrekao kako se jedino može riješti problem Petrokemije.

„Rješavanjem Petrokemije, riješava se pitanje hrvatskog seljaka, izvoza te se spaja zelena i plava Hrvatske. Upitajmo se, ako ima interesa za kupnju od strane stranih investitora za ovu industriju, zašto mi ne možemo investirati u ovako važnu tvrku. Hrvatska vapi za industrijalizacijom i zato pozivam sve građane Kutine da podrže listu broj 2 u 6. izbornoj jedinici jer oni nude konkretna rješenja“ istaknuo je Petravić.

Josip Tučkorić, 13. na istoj listi te predstavnik kutinskih seljaka rekao je kako se ljudima koji se bave poljoprivredom u Moslavini čini da netko želi uništiti hrvatskog seljaka i protjerati mlade ljude sa sela.

„Ako prodate Petrokemiju, ovdje više nemate ništa. Svakodnevno slušam ljude koji  tamo rade, oni samo što ne počnu plakati. Kao da je nekome cilj uništiti selo. Dok se ne vrati život na selo nema ni obnove Hrvatske. Čak 85 posto Hrvatske je selo i ako tu ne napravimo neke iskorake za dvije godine nas nema. Zato sam se priključio ovoj koaliciji jer vjerujem gospodinu Bandiću i brigadiru Demi.“ rekao je Tučkorić.

demo3

Prije konferenciji za novinare, Demo se sastao s predstavnicima sindikata i branitelja Petrokemije koji su mu detaljno iznijeli što se događa u ovoj industriji, a on im je obećao kako će se na prvoj radnoj sjednici Sabora založiti da odluku o tome koja su poduzeća od strateškog značaja, donosi Hrvatski sabor, a ne Vlada.