Memorijal Borisa Hanžekovića, koji će se održati u utorak bit će u znaku svjetskih atletičarskih imena, a dan uoči mitinga održat će se spektakularno natjecanje u bacanju kugle, Memorijal Ivana Ivančića, pokraj fontana ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Novo bacalište kugle otvoreno je u subotu probnim hicima olimpijskog pobjednika Ryana Crousera, svjetskog prvaka Joea Kovacsa i hrvatskog reprezentativca Stipe Žunića.

Otvorenju bacališta nazočio je i Milan Bandić, jedan od inicijatora ideje o bacanju kugle na fontanama.

“Ovo je najljepše bacalište na svijetu, ali ne bih ja uzimao prostor onima zbog kojih je ovo napravljeno. Imamo čast da nam bacalište otvaraju olimpijski pobjednik i svjetski prvak i to vam sve govori. Zaslužio je to i naš legendarni trener Ivan Ivančić po kojem se ovo natjecanje od lani zove. Vidimo se u ponedjeljak!”“, kazao je novinarima Milan Bandić.

kugla6

I natjecatelji su više nego zadovoljni bacalištem.

“Ovo je uistinu sjajno! Bacalište je odlično, krug je idealan i veselim se velikom obračunu u ponedjeljak. Mogla bi tu kugla letjeti jako daleko”, rekao je olimpijski prvak Ryan Crouser.

Svjetski prvak Joe Kovacs nada se da će njegova kugla u ponedjeljak daleko poletjeti.

“Bolje je od onoga na kojem smo bacali pretprošle godine, kada je padala i kiša. Moja se forma nakon Rija ponovno diže i ako se do ponedjeljka oporavim od stresa Dijamantne lige, bacat ću daleko.”

kugla4

I olimpijski finalist Stipe Žunić oduševljen je bacalištem.

„Kugla na Hanžeku ove je godine jača nego ikad. Ni sa 22 metra niste sigurni u pobjedu. Moja očekivanja su uvijek toliko velika da ih se bojim javno reći“, kazao je Žunić.