Političku scenu Sisačko-moslavačke županije od 6. ožujka 2017. godine obogaćuje nova 365 organizacija – Županijska organizacija Sisačko-moslavačke županije.  Na osnivačkoj skupštini u Sisku ovu je organizaciju utemeljilo 46 delegata, u nazočnosti stranačkih čelnika te kolegica i kolega iz Zagreba, Velike Gorice, Kloštra, Rugvice i drugih gradova i općina s područja središnje Hrvatske.

Josip Takač iz Siska izabran je za predsjednika Županijske organizacije Sisačko-moslavačke županije, dok će dužnost potpredsjednika obnašati Tomislav Čubela iz Siska i Damir Petravić iz Kutine.Brojne okupljene pozdravili su dužnosnici i predstavnici sisačko-moslavačkih političkih organizacija te jedinica lokalne i regionalne samouprave. Svečano predstvaljanje organizacije javnosti svojom su nazočnošću uveličali potpredsjednik ŽO SDP-a Zdenko Vahovec, predsjednik ŽO HSP-a i gradonačelnik Popovače Josip Mišković, tajnik ŽO Narodne stranke – reformista Daniel Mioč, predsjednik ŽO HSS-a Braće Radić Đuro Belovarić, predsjednik ŽO SDA Šaban Kadrić, predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Bogdan Rkman, predsjednik Hrvatske demokratske regionalne stranke Anđelko Hrupački te zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

 

Predstavljanju je prisustvovao i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić, koji je na početku svog pozdravnog govora naglasio kako je „stranka već pobijedila, jer je pri osnivanju okupila predstavnike cijelog političkog i svjetonazorskog spektra.“

„Nikome u povijesti nije uspjelo ono što sam ja učinio. Počeo sam sam protiv sviju i održao se. Ali cijena za to je angažman od 16 sati na dan 365 dana u godini i tako 17 godina. Laže tko kaže da u politici nema ambicija, pitanje je samo koliko su te ambicije realne. Zagreb je danas socijalno najosjetljiviji grad u Hrvatskoj i socijalno najosjetljivija europska metropola. Ipak, čovjek sam ne može učiniti mnogo ali tim kakav vi imate, to može. Morate raditi za dobrobit stanovnika opustošene Sisačko-moslavačke županije. Sami izaberite svoje kandidate za izbore, neka to budu najkvalitetniji i pošteni ljudi, oni koji uživaju povjerenje sugrađana. Ako ih nema u stranci, ima ih izvan stranke. Oko 80 posto naših građana nije u strankama, a one najkvalitetnije treba uključiti u politički život”, poručio je Milan Bandić u svom motivirajućem govoru.

Upozorio je stranačke prijatelje da im nitko nije neprijatelj, već samo izborni takmac te da se u radu moraju žrtvovati za dobrobit građana.

„Mi možemo Sisačko-moslavačkoj županiji obećati sve ono što smo u Zagrebu već ostvarili, a to su rad i solidarnost, znanje i zalaganje. Na tim vrijednostima okupljajte ljude oko sebe. I zapamtite, nitko nam nije neprijatelj“, zaključio je Milan Bandić.

Čestitajući novoosnovanoj organizaciji i izabranim dužnosnicima, član Predsjedništva stranke Miodrag Demo naglasio je kako u politici i na izborima, a osobito u razvoju gospodarstva, mogu uspjeti svi oni koji usko surađuju sa Zagrebom.

„Bojim se da ova naša Županija ne ide kako treba! Proizlazi da bi bilo bolje ukinuti, na primjer, upravni odjel za poljoprivredu, a osnovati upravni odjel za iseljeništvo. Mi u Zagrebu imamo se čime pohvaliti, a postali smo i turistička atrakcija“, istaknuo je Demo.

Predsjednik novoosnovane županijske organizacije, diplomirani novinar i teolog iz Siska  Josp Takač, najavio je kako će stranka građanima pružiti nove vrijednosti, te kako će se u radu zauzimati za visoke etičke principe, pri čemu će mu uzor biti Stjepan Radić.

U predsjedništvo novoosnovane županijske organizacije jednoglasno su izabrani Branimir Bešlić, Vladimir Štajcar iz Petrinje i Mirjana Golubić iz Popovače. U radu Županijskog odbora stranke sudjelovat će Darko Simić iz Siska, Vlado Dumbović i Drago Damjanović iz Petrinje, Anton Perolli i Dubravko Šajn iz Kutine, Milorad Preradović iz Dvora, Katica Terzić iz Sunje, te Filip Vujović iz Popovače, dok će dužnost tajnice organizacije obnašati Mirjana Gerić Strižić iz Siska.