U ponedjeljak, 27. ožujka u Gradskoj vijećnici u Popovači osnovana je i javnosti predstavljena Gradska organizacija Grada Popovače Stranke rada i solidarnosti.
Organizaciju će voditi predsjednica Mirjana Golubić, inače i predsjednica zastupničkog Kluba Stranke rada i solidarnosti u Županijskoj skupštini Sisačko – moslavačke županije, dok je za potpredsjednika izabran Josip Mišković.

Predstavljanju novoosnovane organizacije nazočili su i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić, potpredsjednica prof.dr.sc. Ana Stavljenić Rukavina, glavni tajnik stranke Nenad Predovan, član Predsjedništva stranke Miodrag Demo, predsjednik Županijske organizacije Sisačko – moslavačke županije Josip Takač te mnogi drugi predsjednici stranačkih organizacija, ali i predsjednici drugih stranaka u Gradu Popovači, građani i simpatizeri.

Predsjednik stranke Milan Bandić ovom je prigodom poželio novoj organizaciji puno uspjeha istaknuvši:

‘Deset godina krvavog rada bilo mi je potrebno da postanem gradonačelnik, ali vama će trebati puno manje da biste postigli uspjeh. No zapamtite, za uspjeh su potrebne tri stvari: talent, socijalno-emotivna inteligencija i to da radite tri puta više nego drugi. Nema drugog puta. S obzirom da znam dosadašnje političko djelovanje predsjednice Golubić, ne bih ja spavao mirno da sam na mjestu gradonačelnika Popovače. Nisam ja siguran tko će pobijediti u Popovači. Ali neka pobijedi najbolji! Naša je zadaća da surađujemo međusobno i s onima koji žele dobro ovom gradu i ljudima. Mi nemamo neprijatelja niti političkih suparnika. Vaša je zadaća i da pozovete ljude da izađu na izbore, jer najgore od svega je da ljudi ostanu kod kuće na dan izbora. I na koncu: Idemo delati!’