U utorak, 14. lipnja u 19:30 sati u Pučkom otvorenom učilištu u Ivanić-Gradu, osnovana je Gradska organizacija Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti Ivanić Grad. Za predsjednicu organizacije izabrana je Tena Kovačević, koja će zajedno sa svojim mladim timom pokušati poboljšati život svojih sugrađana te potaknuti ljude na zajedništvo, rad i solidarnost.

DSC05666

 

Potpredsjednik organizacije Stjepan Kunovac kao najvažniji segment u budućem radu istaknuo je rad na unapređenju poljoprivrede. Umjesto svakodnevnog propadanja i gašenja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva ona trebaju rasti i razvijati se. Naglasio je da treba mijenjati sadašnji zakonski okvir jer guši poljoprivredu.
„Svaki dan propadnu 3-4 obiteljska gospodarstva, a postojeća zakonska regulativa i dalje pridonosi njihovom propadanju. Samo za vrijeme ove Vlade propalo je oko 800 proizvođača mlijeka i nekoliko tisuća grla stoke“. Pozvao je lokalnu samoupravu bivše općine Ivanić Grada – Ivanić, Kloštar Ivanić i Križ da u suradnji s Gradom Zagrebom naprave prvi korak u ogledu kako bi se hrvatska poljoprivreda mogla razvijati i rasti.

 

DSC05685

 

Osnivačkoj skupštini nazočili su i predsjednik stranke Milan Bandić, saborski zastupnik naše stranke Miodrag Demo, glavni tajnik stranke Nenad Predovan, predsjednica Gradske organizacije Grada Zagreba Ana-Marija Bujas Čelan, predsjednik Foruma seniora Hrvoje Dusper, predsjednica Foruma mladih Sanja Zado, predsjednik Gradske organizacije Grada Kutine Damir Petravić, predsjednik Gradske organizacije Grada Velike Gorice Zvonko Kunić, predsjednik Gradske organizacije Grada Zaprešića Josip Držaić, te brojni predsjednici 365 općinskih organizacija.

Podršku ovom osnivanju dali su i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš (HDZ), te predsjednik ivanićgradskog ogranka HSLS-a Branko Petrinec.

 

Predsjednik stranke Milan Bandić u svom je govoru istaknuo:
“Drago mi je da smo zajedno i da ćemo zajedno s etabliranim političkim čimbenicima i strankama ovdje u Ivanić-Gradu, donijeti jedan novi pristup i novu energiju te graditi boljitak ljudi u ovome kraju. Mi ćemo u Gradu Zagrebu rebalansom proračuna omogućiti financiranje OPG-ova u Zagrebačkoj županiji. Jer, kako ja voim reći, ‘glava’ neke parcele je u Zagrebu, a ‘rit’ u Županiji. Prema tome, to je administrativna granica koja ne smije biti i sadržajna granica. Grad Zagreb ima mogućnosti financirati i subvencionirati proizvodnju i u Gradu Zagrebu i u Županiji!”
Naglasio je i kako do kraja ove godine neće biti grada ili općine gdje Stranka rada i solidarnosti neće imati svoju organizaciju ili povjerenika.
“Ono što je meni već danas pobjeda ove stranke je to što su nam ovdje večeras došli partneri, ne neprijatelji, gradonačelnik koji je iz HDZ-a i predsjednik HSLS-ovog ogranka ovdje, da zajedničkim snagama gradimo boljitak ovog kraja. Trebamo surađivati zbog dobrobiti građana ovog grada i kraja.”

 

DSC05702

 

Nakon službenog dijela predstavljanja novoosnovane organizacije javnosti, druženje je nastavljeno uz pjesme u izvedbi ženskog vokalnog sastava ‘IVE’ iz Ivanić-Grada, te uz druženje i domjenak.

 

DSC05717