U srijedu, 23. studenog održana je Osnivačka skupština Foruma seniora zagrebačke gradske organizacije Stranke rada i solidarnosti. Za predsjednika je izabran Vlado Crkvenac, uspješan zagrebački obrtnik i zastupnik Stranke rada i solidarnosti u Gradskoj skupštini, dok će dužnost njegovog zamjenika obavljati Mirko Divjakinja. Za tajnicu je izabrana Ljiljana Novaković Bokan, a  za članove Predsjedništva Duško Ljuština i Neda Kovačević, predsjednica GČ Gonja Dubrava.
Predstavljanju su nazočili predsjednik stranke Milan Bandić, član saborskog Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti Kažimir Varda, glavni tajnik stranke Nenad Predovan, predsjednica Gradske organizacije Grada Zagreba Ana-Marija Bujas Čelan, predsjednik Foruma seniora Hrvoje Dusper te mnogi drugi članovi stranke i simpatizeri.

unnamed

Predsjednik stranke Milan Bandić naglasio je da se stranka nalazi pred značajnim zadacima i izazovima te da će uloga Foruma seniora u njima biti izuzetno bitna, a novoizabrani predsjednik Vlado Crkvenac najavio je osnovne točke Programa zagrebačkih seniora.

15171203_337860996590759_4201062076903946912_n

Saborski zastupnik Kažimir Varda u svom je obraćanju istaknuo kako se pridružio Klubu zastupnika Stranke rada i solidarnosti jer ga ne zanima ideologiziranje koalicije s kojom je ušao u Sabor, već rad za bolji život građana i solidarnost među ljudima naspram borbe za pozicije. To bi trebala biti i platforma na kojoj bi se okupile sve umirovljeničke stranke, udruge i organizacije.

Skupštinu je pozdravila i predsjednica GO Grada Zagreba Ana-Marija Bujas Čelan, a glavni tajnik stranke Nenad Predovan naglasio je pak područja u kojima bi seniori mogli dati veliki doprinos u pripremi za lokalne izbore u Gradu Zagrebu.

unnamed-2