U Staroj Školi u Mirkovcu večeras je održana Osnivačka Skupština Županijske organizacije Stranke rada i solidarnosti Krapinsko-zagorske županije. Za predsjednika je izabran Anđelko Topolovec, za potpredsjednike Luka Grabušić, Božo Ruzak I Branko Kučko, dok je za glavnu tajnicu županijske organizacije izabrana Marija Puh, a za organizacijskog tajnika Luka Tušek. Glasovalo je 89 od 97 delegata, te su sve odluke donesene jednoglasno.
Stranka rada i solidarnosti u Krapinsko-zagorskoj županiji već sada broji 16 gradskih i općinskih organizacija, a još ih je četiri ili pet u pripremi što nas dovodi do broja od 700-tinjak članova koji su se pridružili stranci u vrlo kratkom roku.

Nakon službenog dijela prisutnima se obratio novoizabrani predsjednik Anđelko Topolovec koji je izjavio kako “Sada konačno možemo početi djelovati kao bitna politička snaga u KZŽ – kroz predlaganje, realiziranje i podržavanje projekata za boljitak Zagorja – ekipa smo koja ne ruši, već gradi”. Nakon predsjednika županijske organizacije, prisutnima se obratio i predsjednik Stranke rada i solidarnosti i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je u svom govoru istaknuo „Očekujem da taj duh rada i solidarnosti, zajedništva i hrvatske budućnosti, koji njegujem već 19 godina u Zagrebu, napravivši od Zagreba europsku metropolu i standard koji Zagrepčani uživaju ovih 19 godina, uživa i svaki kutak Lijepe Naše, pa i Zagorje. Drugo, od integriranog prijevoza do zajedničke aglomeracije. Želja mi je da se svi ljudi u Zagorju peljaju kao da stanuju na Črnomercu ili u Dubravi. I treće, nećemo odustati dok ne približimo cijeli “kaj” Zagrebu, ne samo Zagorje, nego i svaki dio Hrvatske gdje se govori “kaj”. Jer Zagreba ne bi bilo bez Zagorja, a ni Zagorja bez Zagreba. I zato rad, solidarnost i zajedništvo, Hrvatska su budućnost“.

Osnivačkoj Skupštini uz već navedene sudjelovali su i potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti Ana Stavljenić-Rukavina,Saborski zastupnici Kažimir Varda, Mladen Mađer i Slavko Rako, organizacijski tajnik Stranke rada i solidarnosti Dalibor Bastalec, predsjednica Mladih 365 Natalija Prica Oreški glasnogovornica stranke Mateja Vukmirović, te predsjednici gradskih četvrti Brezovica i Črnomerec Marina Pucević i Patrik Šegota.