U dubokoj tugi obavještavamo naše članice i članove, sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje i simpatizere da je 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo predsjednik Stranke rada i solidarnosti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka obavljao 21 godinu.

Posljednji ispraćaj predsjednika Stranke rada i solidarnosti i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića održat će se u srijedu, 3. ožujka, u 12:00 sati, na gradskom groblju Mirogoju.

Počivao u miru naš dragi predsjedniče. Ostavio si neizbrisiv trg u našem gradu koji si neizmjerno volio, stranci koja ponosno nosi tvoje ime, ali i u našim životima. Tvoju energičnost, požrtvovnost, solidarnost i danonoćni rad 365 dana u godini za dobrobit građana Grada Zagreba, a često i drugih dijelova Hrvatske, nitko nikada neće moći nadmašiti. Od tebe smo učili kako se gradi umjesto razjedinjuje, kako se mijenja na bolje bez obzira na otpore, kako se voli čovjek.
Bio si vizionar, političar kakav se rijetko rađa, brz i spretan, iznimno inteligentan, duhovit, šarmantan, a opet jednostavan i uvijek, baš uvijek svoj. No prije svega toga bio si dobar čovjek, spreman pomoći baš svima.

Sada se odmori jer si to itekako zaslužio. Bit ćeš nam u mislima u svakom našem koraku jer je tvoje ime neizbrisivom tintom utkano u svakom kutku zagrebačkih ulica koje si toliko volio. Iza tebe ostaju brojni uspjesi i projekti o kojima će pričati naraštaji, a na nama je sada da tebi u čast nastavimo tamo gdje si ti nažalost tako naglo morao stati. Počivao u miru naš dragi šefe.

Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti