Josip Takač iz Siska ponovno je izabran za predsjednika Županijske organizacije Bandić Milan 365 – stranke rada i solidarnosti Sisačko-moslavačke županije, na 2. redovnoj izbornoj skupštini ove političke organizacije, održanoj u Sisku u četvrtak, 28. lipnja 2018. godine. Takač je na toj dužnosti bio od osnivanja ŽO Stranke rada i solidarnosti 6. ožujka 2017. godine. Zahvaljujući delegatima na ukazanom povjerenju, Takač je istaknuo kako su glavni principi ove stranke, a to su odgovornost, rad za opće dobro i solidarnost, prepoznati među građanima ove Županije, osobito u općinama na njenom području. Unatoč činjenici da je Županijska organizacija osnovana lani uoči lokalnih izbora, djelovanje stranačkih aktivista rezultiralo je povjerenjem velikog broja birača pa Stranka rada i solidarnosti trenutačno participira u najvišem predstavničkom tijelu Sisačko-moslavačke županije.

„U našem daljnjem radu uzor će nam i dalje biti predsjednik naše stranke, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić jer tamo vrijedi pravilo: dragi sugrađani, recite kakav problem imate, a mi ćemo ga riješiti! Znamo da se izbori dobivaju najčešće na manje važnim, ideološkim pitanjima! Birači se poslije razočaraju. Mi želimo pridonijeti rješavanju pravih, životnih problema naših građana, bez ispraznih obećanja jer smo odgovorni i realni“, rekao je predsjednik ŽO, naglašavajući kako mu je uzor etičnosti u politici Stjepan Radić. Najavljujući djelovanje u cilju jačanja organizacije na području cijele Županije, te povećanja broja aktivnih članova i simpatizera stranke, Takač je delegate na izbornoj skupštini pozvao na „malo više odricanja u raspolaganju slobodnim vremenom jer rad se uvijek isplati, rad za druge oplemenjuje, a najbolji je rad u cilju gospodarskog i društvenog napretka“.

Delegati na sjednici skupštine za potpredsjednike stranke izabrali su Damira Petravića iz Kutine i Vladu Dumbovića iz Petrinje, a za tajnicu Mirjanu Gerić Strižić iz Siska. U predsjedništvo ŽO još su izabrani i Petrinjci Vladimir Štajcar i Branimir Bešlić, zatim, Siščanin Tomislav Čubela, Mirjana Golubić iz Popovače, te Slađana Majstorović iz Gline. Županijski odbor ove stranke u narednom će četverogodišnjem mandatu imati ukupno 25 članova pa je uz predsjedništvo, na izbornoj skupštini izabrano još 16 dužnosnika iz Siska, Petrinje, Kutine, Popovače i Gline. Izabrano je i 25 delegata za Glavnu izbornu skupštinu BM 365 – stranke rada i solidarnosti koja će biti održana u Zagrebu.

Nakon radnog dijela izborne skupštine, održana je i svečana sjednica kojoj su nazočili i gosti iz drugih stranačkih organizacija i političkih stranaka. Izaslanik predsjednika Stranke rada i solidarnosti, gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića bio je Zvonko Kunić, predsjednik ŽO ove stranke u Zagrebačkoj županiji. „Iako djelujemo tek 18 mjeseci mi smo stranačkom strukturom gradskih i općinskih organizacija uspjeli ‘pokriti’ 98 posto teritorija Zagrebačke županije. I dalje crpimo inspiraciju od našeg stranačkog predsjednika, a pri tome treba podsjetiti kako Milan Bandić uspješno vodi hrvatsku metropolu već 18 godina“, naglasio je Kunić.

Među uzvanicima bila je i izaslanica HDZ-a, predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić, te potpredsjednica županijskog SDSS-a, vijećnica u Županijskoj skupštini Mirjana Olujić Voloder. Uz čestitke novoizabranim članovima tijela ŽO Stranke rada i solidarnosti Sisačko-moslavačke županije, gosti su u svojim prigodnim govorima pozvali na toleranciju, suradnju i rad za opće dobro.

Valja dodati kako su unutarstranački izbori u drugoj polovici mjeseca lipnja održani i u gradskim organizacijama Stranke rada i solidarnosti na području Sisačko-moslavačke županije. Tako su Vladimir Štajcar u Petrinji i Damir Petravić u Kutini ostali predsjednici gradskih organizacija, a ponovno je za predsjednicu GO u Popovači izabrana i Mirjana Golubić. Za predsjednika GO u Sisku izabran je Nenad Kljaić, a tu će stranačku dužnost u Glini obnašati Slađana Majstorović.