Odluku o retroaktivnom ukidanju mjere roditelj odgojitelj, koju je Grad Zagreb na čelu s Tomislavom Tomašvićem donio u prosincu, nezakonita je, odlučilo je danas peteročlano sudačko vijeće Visokog upravnog suda u Zagrebu.
Uloženi trud, znanja i vještine ovoga su puta pobjedile nad bezličnim pokušajima Tomislava Tomaševića da roditeljima i djeci uskrati njihova zakonska prava.
Vidno uzrujan nakon donesene Odluke pokušao je izjaviti nešto pametno, no to mu nikako nije pošlo za rukom.
Djeco, roditelji i svi oni koji su bili u ovoj borbi sada možete odahnuti i živjeti život kakav zaslužujete. Neka ova borba pokaže svima da mogu postići sve što žele na pravilan i jedinstven način.
Neka dječji smijeh i veselje svima daju snagu da je pravda uvijek dostižna, samo ponekada na malo teži način.
Danas se povodom odluke jasno čuo i glas Stranke rada i solidarnosti na press konferenciji koja je održana pred zgradom suda.
“Tražimo Tomaševićevu političku odgovornost zbog poigravanja s ljudskim sudbinama, donošnjem nezakonitih odluka te zbog neodgovornog upravljanja Gradom Zagrebom.
Nositelji javne dužnosti moraju odgovarati za grešku koju učine te je svakoj izvršnoj vlasti imperativ odgovoriti zahtjevima legitimizacije političkog i pravnog poretka”.