Na Dan žena Stranka Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti pod vodstvom predsjednika stranke Milana Bandića uljepšala je dan podjelom ruža na Trgu bana Jelačića.

Predsjednik stranke je svim ženama čestitao Dan žena te izjavio – “Svim ženama želim puno ljubavi i razumijevanja, zajedničkog sklada i zdravlja, to je najvažnije.”

U podjeli ruža, sa svojim članicama i članovima, sudjelovale su predsjednica Foruma žena Marija Jurić Zagorka Mira Božić i predsjednica Foruma mladih Gradske organizacije Grada Zagreba Natalija Prica Oreški.

Predsjednica Foruma žena Mira Božić istaknula je značajnu ulogu žena i važnost njihove ravnopravnosti u društvu.

“Nosimo ponosno ime Marija Jurić Zagorka jer je ona prva žena u povijesti Hrvatske koja se zalagala za prava žena. Mi smo nastavile njezinim putem i moram reći da naša stranka zahvaljujući našem predsjedniku Milanu Bandiću zaista poštuje ravnopravnost i da oko 70% članova naše stranke čine upravo žene. Zaista se zalažemo za pravo žene u ovom turbulentnom svijetu jer znamo da još puno toga trebamo napraviti da žene budu ravnopravne muškarcima.”

Čestitkama za Dan žena pridružila se i predsjednica Foruma mladih Natalija Prica Oreški koja je poručila kako “na današnji dan slavimo sva postiguća žena koje su svojim upornim radom omogućile ravnopravnost spolova i vjerujem da će žene u budućnosti imati još bolji status u profesionalnom, društvenom i političkom životu”.