Na  autobusnom okretištu na Savskom mostu, u četvrtak ujutro Milan Bandić, u društvu Ljube Romčević – Žgele, voditeljice podružnice ZET-a Zagrebačkog holdinga, pustio je u promet izmijenjenu autobusnu liniju br. 159 – Savski most-Odranski Obrež – Strmec Odranski.

Kako bi se poboljšala kvaliteta življenja, ZET je liniju 159 izmijenio tako  će autobus  voziti dionicom od Savskog mosta do Odranskog Obreža te potom i do okretišta Strmec Odranski, dok će prema Savskom mostu autobus voziti dosadašnjom trasom.

– Ova linija puno znači. Zahvalio bih gradonačelniku Milanu Bandiću što nam je omogućio ovu liniju, tu su pretežito stariji ljudi, imamo dosta i đaka, koji su svaki dan morali pješačiti dva kilometra do prve autobusne stanice, a prva smo zona ZET-a. Zamolio sam gradonačelnika da dovede liniju do nas, da ljudima olakšamo bolji pristup javnom prijevozu. Uvjete smo ispunili i danas je linija koja nam puno znači ovdje. Uskoro ćemo dobiti i  novu ambulantu, koju također nismo imali. – rekao je Luka Šokić, predsjednik Mjesnog odbora Odranski Obrež.

bus4

– Danas smo otvorili liniju 159 koja je produžena do Odranskog Obreža, u povratku ići će istim putem kao i do sada. Za sada će biti četrnaest polazaka dnevno. Produžetkom ove linije nadam se da će stanovnici biti sretni s novom organizacijom prijevoza. U suradnji sa Mjenim odborom pratit ćemo realizaciju linije i po potrebi uvesti veći broj linija.- rekla je Ljuba Romčević – Žgela, voditeljica ZET-a.

Raspored vožnje prilagodit će se novim izmjenama na liniji, a bit će dostupan i na početno-krajnjim stajalištima!