Velikogorička organizacija stranke Stranke rada i solidarnosti u petak, 21.travnja predstavila je svoje kandidate koji će se natjecati na predstojećim lokalnim izborima.

Kandidat za gradonačelnika Velike Gorice je nestranački Neven Karas, predsjednik Rukometnog kluba Gorica i pomoćnik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje. Zlata Filipović, umirovljena pročelnica Grada Velike Gorice za poljoprivredu i ruralni razvoj te dosadašnja gradska vijećnica Tajana Amšel Zelenika kandidatkinje su za zamjenice gradonačelnika.

Predsjednik GO Grada Velike Gorice Stranke rada i solidaarnosti i Županijske organizacije Zagrebačke županije Zvonko Kunić, koji je ujedno i gradski pročelnik za društvene djelatnosti, kandidat je za župana Zagrebačke županije. Kandidati za zamjenike župana su Josip Držaić iz Zaprešića, inače ravnatelj URIHO-a, i Anita Sušec iz Kloštar Ivanića.

Zvonko Kunić na predstavljanju je istaknuo kako su Stranka rada i solidarnosti i HSS braće Radić potpisali zajednički izlazak na izbore na gradskoj i županijskoj razini te da je njihov kandidat Neven Karas sinonim za korektnost i poštenje.

‘Bio sam prisutan u političkom životu Grada Velike Gorice, bio sam tajnik Gradskog vijeća i vijećnik, povjerenik za Grad Veliku Goricu imenovan od Vlade, sada već 17 godina radim u centru za razminiranje, a da se uključim u ovo ključni su bili ljudi. Nisam u niti jednoj stranci, nisam nikada niti bio i zato hvala ovim strankama što me podržavaju. Zvonka, Tajanu, Zlatu i njihove suradnike znam godinama i to je osnovni motiv zbog kojih sam pristao uključiti se’  – poručio je Neven Karas.

‘Treba podići kvalitetu življenja mladih i ne zaboraviti naše starije građane kojima treba pomoći. Moramo biti socijalno osjetljivi i pomoći umirovljenicima koji imaju najmanja primanja. Dolazim i iz svijeta sporta koji će biti jedan od mojih prioriteta, ne na način da se favorizira jedan klub,jedan sport, nego to omasoviti i pomoći da se što više mladih uključe u razne sportove’ – dodao je Karas govoreći o programu za Goricu.

Kandidat za župana Zvonko Kunić naglasio je kako se iz viškova proračuna Županije trebaju preraspodijeliti sredstva na poticanje pronatalitetne politike i prehranu u školama.

‘Vjerujem da se sredstva iz proračuna Županije mogu koristiti puno efikasnije, da ne ostaju viškovi od prihoda kao na primjer 2015.godine  kada je ostalo 25 milijuna kuna. Znači nije bilo potreba, a ja tvrdim suprotno da potreba ima jer djeca u osnovnim školama nemaju sufinanciranu prehranu i nemaju udžbenike, opremanje novorođenčadi nije potaknuto, a o cestama neću ni govoriti’- naglasio je Kunić.