Na konferenciji za novinare Kluba gradskih zastupnika Bandić Milan 365 o izmještanju Zelene tržnice, otkazima u Holdingu i prodaji Gradske plinare govorili su potpredsjednica stranke i predsjednica Kluba gradskih zastupnika u Gradskoj skupštini prof.dr.sc. Gordana Rusak i predsjednik Glavnog odbora stranke i potpredsjednik Gradske skupštine Nenad Predovan. Slijedom toga, Rusak je najavila da će BM 365 uputiti prijedlog zaključka vezan uz izvješće o Zelenoj tržnici na sutrašnju sjednicu Gradske skupštine obzirom se zbog početka radova na denivelaciji Slavonske avenije ta se tržnica do početka svibnja mora izmjestiti sa sadašnje lokacije.

Slijedom toga, Rusak je najavila da će BM 365 uputiti prijedlog zaključka vezan uz izvješće o Zelenoj tržnici na  sutrašnju sjednicu Gradske skupštine. Naime, zbog početka radova na denivelaciji Slavonske avenije ta se tržnica do početka svibnja mora izmjestiti sa sadašnje lokacije.

Rusak je istaknula da izmještanje tržnice uz obećanje da će ih se jednog dana vratiti na isto mjesto, nije rješenje jer će nakon denivelacije Slavonske avenije taj prostor biti bitno smanjen.

Gradonačelnika Tomislava Tomaševića upitala je koji je njegov interes u tome da uloži znatan novac u opremanje privremene lokacije umjesto u uređenje trajne lokacije, odnosno postoji li tu interes velikog stranog trgovačkog lanca koji bi tamo mogao niknuti. Na koncu je upozorila da se radi o egzistenciji više desetaka tisuća ljudi koji Zagrepčane opskrbljuju domaćom hranom.

Predovan je na konferenciji govorio o otpuštanju radnika Zagrebačkog holdinga. Nakon što je jučer i sam sudjelovao na prosvjedu SSSH ispred zgrade uprave, naglasio je da je jedini ispravan put sistematizacija radnih mjesta.

Na samom kraju, osvrnuli su se na govorkanja o mogućnosti prodaje Gradske plinare Zagreb – Opskrba.

Rusak je poručila da je sadašnja gradska vlast bila protiv prodaje nekretnina koje je Grad kupio da bi ih jednog dana prodao, a sada žele prodati “obiteljsko zlato koje ne možemo prodavati po fiksnoj cijeni koja je smiješna ljudima koji se razumiju u tu problematiku”.