„Kakva bi mi bila stranka koja u svojem imenu ima „solidarnost“, kada se ne bi solidarizirali sa svojim kandidatkinjama i kandidatima, koji bi doživjeli bilo kakav napad na sebe kao što je to doživjela Sandra Perković od Mostovca Siniše Ružića. Sandra Perković doživjela je jedan napad na sebe, na svoju dostignuća, u svojoj sportskoj karijeri, postignuća koja pronosi ime Hrvatske i Zagreba po cijelom svijetu“, izjavila je Jelena Pavić Vukičević, potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti i prva kandidatkinja na listi Koalicije za Premijera u I. izbornoj jedinici na konferenciji za novinare sazvanoj povodom uvreda koje Mostov kandidat za budućeg ministra kulture, Siniša Ružić uputio na račun olimpijke Sandre Perković.

Jelena Pavičić Vukičević također se dotaknula poruke ženama, koje se želi baviti politikom, da im tamo nije mjesto i da je politika mjesto u kojem samo mogu obitavati muški.

„Ova konferencija za novinare nije sazvana samo za Sandru Perković, nego zbog svih žena, koje su se drznule baviti politikom jer ova uvreda i napad prema Sandri, jasno pokazuje što i druge žene mogu očekivati u politici“, rekla je Jelena Pavičić Vukičević i dodala:

„Za kraj željela bi citirati našu Milanu Vukov Runjić „Siniša Ružić kandidirao se upravo za ministra nekulture, a ne za ministra kulture,“zaključila je Jelena Pavičić Vukičević.

IMG_7577

Gordana Rusak, treća kandidatkinja na listi Koalicije za Premijera u I. izbornoj jedinici iznenađena je ovim zaokretom retorike u Mostu.

„Poznajem Most iz nekog drugog vremena kada je kampanja vrijeđanjem i omalovažavanjem drugih bilo ne zamislivo, stoga me ovaj zaokret u retorici iznenadio. Ovo jezik „kavane“, ovo je jezik koji se ne koristi u javnom životu. Smatram da političari koji koriste ovu retoriku ne mogu voditi zemlju,  rekla je Rusak.