Predsjedništvo Stranke rada i solidarnosti na 23. sjednici Predsjedništva Stranke, održanoj 7. prosinca 2020., donijelo je odluku o imenovanju Mateja Baturića na mjesto vršitelja dužnosti predsjednika Mladih 365 Gradske organizacije Grada Zagreba. S Matejom smo sjeli i porazgovarali o planovima za budućnost i predstojeću kampanju za lokalne izbore.

Možeš li se za početak malo detaljnije predstaviti? Mladi 365 dobro znaju tvoje kvalitete, ali nisi se do sada previše eksponirao u javnosti

Da, nisam, ali očito je da će se to sada ipak morati promijeniti. Ne želim niti sada iskakati iz paštete, jer naglasak želim staviti na sve projekte u kojima sudjeluje veliki broj naših članova, odnosno mladih, sposobnih i entuzijastičnih ljudi na kojima leži veliki teret – oni moraju mijenjati ovaj svijet na bolje. Ali počet ćemo od Zagreba. Točnije, već smo počeli i dobro se znaju aktivnosti Mladih 365 u Zagrebu. Pogledajte samo naše brojne humanitarne akcije u ovo blagdansko vrijeme. One govore puno o tome kakve smo ljude okupili. Nije baš lako u ovoj najtežoj godini do sada za sve nas okupiti ljude i pozvati ih na ‘akciju’ u kojoj će možebitno riskirati i svoje zdravlje. Za nas ljubav prema ljudima i želja za pružanjem pomoći onima kojima je to najpotrebnije, uvijek pobjeđuju.

Kako bi sebe predstavio

Rođen sam u Zagrebu gdje sam završio osnovnu i srednju školu. Studij sam završio u Mariboru gdje sam stekao titulu magistra europskih poslovnih studija/projektnog menadžmenta, a danas sam na postdiplomskom studiju Sigurnosne politike RH pri Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Tečno govorimo i pišem engleski jezik koji sam dodatno izbrusio pohađajući Toronto Business Academy u Kanadi gdje sam stekao certifikat iz područja Međunarodnog poslovanja. Zadnje, ali ne manje bitno je da sam član DVD-a Trnje gdje obnašam dužnost savjetnika zapovjednika. Trenutno živim i radim u Zagrebu, sretno sam oženjen i otac predivnog dječaka.

Kako ćeš svoje dosadašnje stečeno znanje implementirati u rad Mladih 365, koji su tvoji planovi do kraja godine, a što planiraš nagodinu kada nas očekuje i kampanja za lokalne izbore?

Do sada sam aktivno sudjelovao u radu mladih 365 pa raspolažem svim potrebnim informacijama, znam članove i znam što se do sada radilo, a radilo se mnogo. No, uvijek može bolje i jače, to je i moj moto – jako ili nikako 🙂 Do kraja godine posvetit ćemo se koliko god nam bude epidemiološka situacija u gradu to dozvolila pomaganju onima kojima je tijekom ovih blagdana to najpotrebnije. Pomagat ćemo. Donacijama ćemo osigurati hranu i razne potrepštine za brojne obitelji, djecu ili naše starije. Želim pohvaliti naše organizacije mladih po gradskih četvrtima koji su ovih dana jako vrijedne. Na facebooku Mladi 365 – Stranka rada i solidarnosti mogu se vidjeti njihove aktivnosti i to je pokazatelj naše ljubavi prema čovjeku.

Hoćeš reći da ste zaljubljeni u ljude, kao što to i predsjednik 365 često ističe?

Da, definitivno jesmo. Taj entuzijazam i želja za pružanjem pomoći koju vidim kod svojih kolega u stranci ne može se ‘fejkati’. Ako tako nastavimo raditi i u idućoj godini, nitko sretniji od mene. A hoćemo. Nagodinu ćemo imati i drugačije akcije te dati naše prijedloge kako mladima u Zagrebu još više poboljšati kvalitetu života. I znate, nema to veze s kampanjom. Da izbori nisu sljedeće godine, mi bismo činili isto. Kod mene nema stagnacije, a kada se nečega prihvatim to želim odraditi najbolje što mogu.

Imaš li kakvu poruku za one koji bi se htjeli priključiti Mladima 365?

Da, naravno, pozivam ih da nam se jave najprije mailom ili putem naših društvenih mreža, a onda se nadam da ćemo se moći i vidjeti čim se za to steknu uvjeti. Neću im obećavati ništa osim ozbiljnog i predanog rada, ali i zadovoljstva koje slijedi nakon toga. Nema ljepšeg osjećaja nego vidjeti rezultate nekih akcija ili projekata koji su se u početku možda činili teško ostvarivim ili nedostižnim. Ma, u biti mogu još nešto obećati –  puno smijeha i novih prijatelja. To je sigurno.