„Zajedništvo nam treba više od svega. I zato ću se zalagati da se sve udruge proizašle iz Domovinskog rata napokon ujedine u jednu jedinstvenu braniteljsku udrugu na nivou Republike Hrvatske, a u kojoj će biti svi – od veterana, dragovoljaca, invalida, roditelja poginulih i nestalih pa do civilnih ratnih stradalnika. Pozivam sve da na tome radimo zajedno“, kazao je Miodrag Demo umirovljeni brigadir i prvi na listi Koalicije za Premijera u VI. izbornoj jedinici na sastanku kojeg su u četvrtak ujutro održali čelnici Stranke rada i solidarnosti s predstavnicima Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruga Specijalne policije.

Dražimir Jukić, predsjednik Zbora Udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, pozdravio je inicijativu Miodraga Deme kazavši kako bi se na taj način bolje i kvalitetnije rješavali braniteljski i svi drugi problemi s kojima se suočava Hrvatska.

IMG_5218 copy

„Udruge Gardijskih brigada i Specijalna policija su se prije pet godina udružili baš zbog zajedništva. Najbitnije je da svi zajedno radimo za boljitak Hrvatske. Jer ako će naša djeca i dalje morati odlaziti u inozemstvo u potrazi za poslom, onda nema smisla ni Domovinski rat ni mi koji smo stradali u tom ratu i koji ćemo ostati ovdje živjeti“, kazao je Jukić, dodavši kako su Milan Bandić i njegovi suradnici dobro upoznati s problemima branitelja te su ti problemi uvijek dobro rješavani u Zagrebu.

Miodrag Demo, koji ujedno vodi i zagrebački Ured za branitelje, poručio je kako Grad Zagreb već 16 godina pažljivo skrbi za sve branitelje te je pozvao sugovornike da zajednički krenu u izradu novog Zakona o braniteljima „koji će biti „Sveto pismo“ koje više nitko neće dirati“.

„Taj ćemo Zakon zajedno napraviti. Jer ako itko zna potrebe hrvatskih branitelja, znamo mi. Moramo omogućiti svakom hrvatskom branitelju dostojan život sa svojom mirovinom ili invalidninom, a jasno i precizno moramo definirati i skrb djece hrvatskih branitelja. Nadam se da će taj Zakon donijeti iduća Vlada na čelu s Milanom Bandićem“, poručio je Demo.