Predstavnici Koalicije za Premijera koju čini pet stranaka na čelu sa BM 365 – Strankom rada i solidarnosti, predali su u petak popodne Državnom izbornom povjerenstvu kandidacijske liste za prijevremene parlamentarne izbore.

Predsjednik BM 365 – Stranke rada i solidarnosti, Milan Bandić kazao je, nakon predaje lista, kako je došlo vrijeme da se prekine kontinuitet dviju vlada koje se izmjenjuju već 26 godina i koje su uništile, opustošile i iselile Hrvatsku.

“Pozivam građane da 11. rujna lustriramo HDZ i SDP, da se oslobodimo od bolje hrvatske prošlosti i okrenemo boljoj hrvatskoj budućnosti. 11. rujna građani odlučuju hoće li birati one koji su ih doveli na prosjački štap ili one koji iza sebe imaju rezultate i djela. Pozivam ih sve  da iziđu na izbore i da uključimo klikere. I malo odmorimo i SDP i HDZ”, kazao je Bandić i javno obećao građanima da će “za četiri godine od Hrvatske napraviti europsku Hrvatsku kao što smo napravili europski Zagreb. A za osam godina ćemo od Hrvatske napraviti Švicarsku”.

Odgovarajući na pitanje o gospodarskom programu Koalicije za Premijera, Bandić je kazao kako u cijeloj Hrvatskoj želi napraviti ono što je napravljeno u Zagrebu – tri puta manja nezaposlenost, duplo bolji standard, besplatni udžbenici, socijalna osjetljivost, solidarnost i sve ono što na nacionalnoj razini nismo vidjeli u zadnjih 21 godinu.

“Ja želim Hrvatsku povesti naprijed. Ja to znam, mogu i hoću, a jamstvo za to su naši partneri i suradnici. I zato idemo delati!”, poručio je Bandić.

dip2

Predsjednik Narodne stranke: Reformisti Radimir Čačić iznio je osnove smjernice buduće Vlade istaknuvši decentralizaciju, djelotvorniju javnu upravu, korištenje europskih fondova, modela javno-privatnog partnerstva, formiranje Fonda za podršku investicionim projektima i demografsku obnovu zemlje. A posebno se osvrnuo na zapošljavanje mladih na određeno vrijeme.

“Posebno je važno za mladu generaciju koja ulazi u radni odnos limit na 20 posto rada na određeno vrijeme. Ne možemo i ne želimo više tolerirati da se 93 posto novopridošlih na tržište rada zapošljava na određeno radno vrijeme – bez mogućnosti bolovanja bez mogućnosti godišnjeg odmora, bez mogućnosti korištenja stambenog kredita. Poruka je – svi van! A mi to ne želimo tolerirati”, istaknuo je Čačić.

Predsjednik Novog vala – Stranke razvoja, Ljubo Jurčić kazao je kako program Koalicije za Premijera, za razliku od ostalih konkurenata, ima dva dijela – povećanje domaće proizvodnje i raspodjela.

“Ako slušate druge stranke one se samo bave raspodjelom onoga što se automatski stvara trudom hrvatskih ljudi, a ne zahvaljujući ekonomskoj politici i državnoj strukturi. Zato je nama naglasak u prvom dijelu – kako podići BDP, proizvodnju i zaposlenost. Prema našim i svim stručnim procjenama, Hrvatska ima dovoljno resursa za dvostruko veću proizvodnju. Nema nikakve prepreke u materijalu, sirovinama, ljudima, infrastrukturi i u novcu, jedino što nedostaje je sposobna Vlada”, izjavio je Jurčić.

dip3

Jurica Šoić, predsjednik HSS Stjepan Radić kazao je kako se njegova stranka zalaže za Hrvatsku bogatog seljaka, ruralnog razvoja, demografski obnovljenu zemlju.

“U Koaliciji za Premijera prepoznali smo  gospodina Bandića kao jedinog koji može voditi ovu državu u bolju i pravedniju budućnost “, rekao je Šoić.

Čelnik Bloka umirovljenika zajedno Milivoj Špika poručio je kako će se Koalicija za Premijera boriti protiv povećanja cijene dopunskog osiguranja, protiv prijevremenog produženja roka za umirovljenje na 67 godina te da će učiniti sve da spriječe liberalizaciju radnog zakonodavstva.

“Posebno ćemo obratiti pozornost na drugi mirovinski stup. To je jedna velika prevara. Hrvatska svake godine gubi 5 milijardi kuna. Milan Bandić zna odgovor na pitanja kako. Svi znaju što bi trebalo napraviti, ali ne znaju kako, tu se Milan Bandić izdvaja od ostalih. Oni koji ne vjeruju neka  prošetaju  Zagrebom”, kazao je Špika.