“Na sreću putovao sam u vrijeme debate Milanovića i Plenkovića i nisam gledao taj sraz. Imamo dva čovjeka – jednog dokazano nesposobnog jer je izgubio izbore i jednog koji se treba dokazati, odnosno nedokazano je sposoban. Ne znam oko čega su se oni imali sučeljavati”, izjavio je predsjednik BM 365 – Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić u petak navečer na televiziji N1, komentirajući debatu između čelnika dvaju najvećih stranaka.

Na pitanje voditelja Tihomira Ladišića, koji će biti njegov prvi potez ako postanete premijer, Bandić mu je odgovorio – “ne ‘ako’, već ‘kad’ postanem premijer – bit će sjednica Vlade prvo u Vukovaru, pa u Kninu, pa na Brijunima. Ja nisam činovnik iz Bruxellesa, ja sam čovjek iz naroda i pokazao sam kako se rješavaju problemi naroda. Moja najveća kvaliteta za uspjeh je europski Zagreb za europsku Hrvatsku. To se može samo sa stručnim i kompetentnim radom i ljudima”.

Najavio je i kako bi u četiri godine mandata PDV smanjili za 3 posto, te citirao Einsteina: Ljudi i načini koji su stvarali probleme, ne mogu ponuditi rješenje.

Tijekom sučeljavanja na javnoj televiziji, čelnik HDZ-a Plenković založio se za promjenu imena Trga maršala Tita, a lider SDP-a Milanović bi ime Markovog trga promijenio u Trg dr. Franje Tuđmana. Zamoljen da komentira te dvije inicijative za promjenom imena zagrebačkih trgova, Bandić je kratko kazao:

“Drugi svjetski rat je odavno završio, Tihomire moj. Ne daj Bog da gradonačelnik odlučuje o takvim stvarima. To će odlučiti građani na referendumu”.

 

Cijeli intervju pogledajte OVDJE.