Milan Bandić i predsjednica Republike Kolinda Grabar–Kitarović otvorili su u petak nove službene prostorije Hrvatskog generalskog zbora veličine 316,50 m2 na zagrebačkom Gornjem gradu, u Habdelićevoj ulici. Otvaranju prostorija nazočili su tehnički premijer Tihomir Orešković, predsjednik Sabora Željko Reiner, brojni ministra i drugi visoki uzvanici.

Okupljenima se prvi obratio Milan Bandić upozorivši kako je Hrvatska jedina zemlja u svijetu koja je pobijedila u ratu, a koja nema niti jednog heroja.

“Ne znam jeste li to znali, ali to nije dobro. No, treba biti mudar kao zmija i pitom kao golub, i čekati vrijeme. A vrijeme će doći da i to možemo odraditi”, kazao je Milan Bandić i dodao kako su branitelji postali predmet političkih obračuna, “umjesto da im se klanjamo do poda”.

“Vi ste naučili na poniženja i omalovažavanja, i zato vam od srca hvala”, zaključio je Bandić.

DUC_2346 (Medium)

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović zahvalila je gradonačelniku Bandiću na inicijativi da se Generalskom zboru dodijeli ovaj prostor.

“Htjela bih s ponosom zahvaliti svima vama što ste učinili za obranu u Domovinskom ratu i na potpori koju dans pružate našoj domovini. Rat je iza nas, a u njemu smo pobijedli, ali druge su bitke i dalje pred nama. Ne mislim pritom samo sigurnosne ugroze diljem europskog kontinenta nego i na zaštitu istine i vašeg dostojanstva. To je bitka protiv nepravedno podizanih optužnica. Znamo tko smo i što smo, a ja vam u osobno ime i u ime države jamčim da ćemo biti uz vas. Jamčim da ćemo riješiti pitanje optužnica ali i druga pitanja koja opterećuju odnose sa susjednim državama. To je naša dužnost i obveza”, rekla je predsjednica Grabar Kitarović.

DUC_2368 (Medium)