Predsjednik Stranke rada i solidarnosti i čelnik Koalicije za Premijera Milan Bandić izjavio je nakon objavljenih izbornih rezultata kako očekuje da će sa dva osvojena mandata i ovoga puta biti “jezičac na vagi” kod sastavljanja nove Vlade.

Istaknuo jee kako nije razočaran izbornih rezultatom ali bi bio sretniji da su ljudi više prepoznali ono što su istinski zagovarali.

“Ne treba kriviti ljude, treba kriviti nas. Ali nećemo odustati, pokušat ćemo još jednom. Nema predaje!”, poručio je Bandić.

Najavio je da će Koalicija za Premijera i ovom sazivu Hrvatskog sabora imati svoj Klub zastupnika.

Kazao je kako će umjesto njega, koji je osvojio mandat u 2. izbornoj jedinici, u Hrvatski sabor ući gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković a iz 6. izborne jedinice gradonačlenik Petrinje Darinko Dumbović (Narodna stranka – Reformisti) koji je dobio više glasova od Miodraga Deme, člana njegove stranke i nositelja liste.

 

Upitan da li bi mogao podržati vladu koju čine Most i HDZ odgovorio je kako će podržati one koji budu jamčili da će provesti ono za što se u njegovoj Koaliciji zalažu a što su prioriteti zemlje.

Izrazio je uvjerenje kako će najveće šanse za sastavljanje Vlade imati oni “koji budu najmudriji i najstrpljiviji”.

Rekao je da će biti vremena za razgovore i pregovore.

“Tu će biti pregovora i razgovora kao i zadnji put, a ono što ne bi bilo dobro da Hrvatska ponovno ide na birališta. Ali, sve je moguće”, kaže Bandić.