U križevačkom hotelu Kalnik, u utorak, 3. listopada javnosti je predstavljena novoosnovana Gradska organizacija Grada Križevaca Stranke rada i solidarnosti na čelu s predsjednikom Dragutinom Lepčićem. Članovi predsjedništva su Dominik Pavić, Josipa Hrg, Juraj Švagelj i Mihaela Lepčić.

‘Križevce treba približiti Zagrebu i Zagreb Križevcima. Naziv stranke je Stranka rada i solidarnosti i zato se podrazumijeva da ćemo brinuti o nezaposlenima, ali i zaposlenima te biti socijalno osjetljivi. Velika mi je želja Križevce razvijati na turističkoj karti Hrvatske i buditi križevačke poljoprivredne potencijale. Osim što radim, bavim se i poljoprivredom, imam 4 krave, a u Hrvatskoj nema puno političara koji uzgajaju krave i proizvode mlijeko, već o poljoprivredi govore na asfaltu i u novim cipelama’ – naglasio je predsjednik križevačkog ogranka Dragutin Lepčić te dodao:

‘Milan Bandić je čovjek terena, koji zna što je bavljenje poljoprivredom, koji je Zagreb sjajno turistički razvio i na tom tragu i s takvim ljudima želim ubuduće raditi i surađivati. Za moj prvi nastup ovo je dovoljno, idemo delati’ – dodao je Lepčić te tako zaradio veliki aplauz.

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako od križevačkog ogranka očekuje da ono što ljudima obećaju da to i ostvare.

‘Na taj način će stranka u Križevcima imati perspektivu. Stranka rada i solidarnosti svugdje ima uspjeha gdje ljudi žive od svojih ruku i žuljeva i gdje im ništa nije poklonjeno’ – rekao predsjednik stranke i dodao kako je njegova želja da Križevci imaju standard kao i građani u Zagrebu.

Napomenuo kako je cilj stranke u četiri izborne jedinice pokriti sve općine i gradove te da na parlamentarnim izborima stranka bude ona bez koje se neće moći sastaviti vlast na državnoj razini.

‘Sretan sam što smo osnovali stranku u Križevcima i siguran sam da se bez Stranke rada i solidarnosti na sljedećim izborima neće moći sastaviti Gradsko vijeće u Križevcima. Naša sljedeća stanica je Koprivnica. Zatim preko Bjelovara idemo u Garešnicu pa u Čazmu’ – rekao je predsjednik stranke.

Predstavljanju stranačkog ogranka nazočili su i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn te predsjednik Županijske gospodarske komore Mirko Habijanec.