JutarnjiList, 2.11.2015., Autor: Luka Benčić

– Hrvatsku treba osloboditi od SDP-a i HDZ-a, stranaka koje su dovele ovu zemlju na prosjački štap, rekao je Milan Bandić, nositelj liste Koalicije rada i solidarnosti , na predizbornom skupu u Rijeci, dodajući da on ne održava predizborne skupove već radi 365 dana u godini.

Dvije je najveće stranke Bandić optužio da su “kao da ih je Tito školovao”, jer se drže Titove maksime o tome da se Zakona ne treba držati kao pijan plota pa ni HDZ ni SDP nisu ispoštovale zakonski propisane kvote žena na kandidacijskim listama. Predsjednik stranke Bandić Milan 365 – stranka rada i solidarnosti rekao je da bi zbo toga i HDZ i SDP trebali biti financijski kažnjeni.

– 8. studenoga bit će dan oslobođenja Hrvatske od HDZ-a i SDP-a, a 9. studenoga bit će dan ujedinjenja HDZ-a i SDP-a – najavio je Milan Bandić, kazavši da bi dvije godine na vlasti kao premijer trebao biti Tomislav Karamarko, a dvije godine Zoran Milanović.

– Jednako vam je umrli od kuge ili kolere. Kuga je HDZ, kolera SDP – rekao je Bandić pred TV kamerama, zaključivši s rečenicom: “Ako ovo objavite, ja ću se skinuti gol na Jelačić placu”.

Bandić je najavio i ukidanje obveze plaćanja TV pristojbe nakon 8. studenoga ze je pozvao ljude na potpisivanje peticije s tim ciljem.

– To plaća 1,3 milijuna ljudi. To su uglavnom naši umirovljenici koji imaju mala primanja, jer oni koji imaju pet televizora ne plaćaju pristojbu ni za jedan – kazao je Bandić.

Koalicija koju predvodi, rečeno je u rijeci, obuhvaća 14 stranaka, a natječu se u svih 10 izbornih jedinica, kao i na listama za dijasporu i manjine.

Damir Kajin, predsjednik Istarskih demokrata, nositelj je liste Koalicije rada i solidarnosti za 8. izbornu jedinicu.

– Hrvatsku treba mijenjati, iskorijeniti korupciju i drogu – kazao je Kajin, obečavši biračima da nitko odgovornije i nesebičnije neće davati sve od sebe od kandidata s liste pod rednim brojem 2.

Rekao je da jedini red u ovoj državi vidi pred pučkim kuhinjama i na autobusnim i željezničkim kolodvorima, gdje mladi čekaju na odlazak u inozemstvo.

– Da im se posvetila jedna stotina vremena kao što se posvećuje migrantima mnoge majke ne bi plakale za svojim sinovima i kćerima jer odlaze iz zemlje – rekao je Kajin.