Predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić uputio je danas važnu poruku hrvatskoj javnosti oko aktualnih informacija o arbitraži.

‘U jednom od najtežih trenutaka za Republiku Hrvatsku i sve njene građane u novijoj povijesti, nema mjesta za stranačka prepucavanja.

Svi oni koji misle hrvatski i žele Hrvatsku na dobrobit svojoj djeci, moraju pristupiti državnički, tj. Republika Hrvatska mora imati zajednički stav u pitanju razgraničenja u Savudrijskoj vali kako bi ojačala poziciju predsjednici i premijeru, kako bi se mogli nositi s raznim pritiscima iz Europske unije i svijeta te imati čvrst oslonac za buduće bilateralne pregovore.

Ova situacija pokazuje da nema trajnih saveznika nego da postoje samo interesi. U Hrvatskoj se sada ne smije strančariti i tući za jeftine političke poene, jer su ugroženi njezini vitalni nacionalni interesi.

Stranka rada i solidarnosti zalaže se za hrvatski konsenzus i inzistira na pregovorima u kojima će na adekvatan način biti zaštićen hrvatski akvatorij. Hrvatskoj ne treba niti centimetar kvadratni slovenskog akvatorija.

Pravično razgraničenje između Republike Hrvatske i Republike Slovenije je jamstvo budućih kvalitetnih dobrosusjedskih odnosa’, – istaknuo je predsjednik stranke Milan Bandić.