“Nema nikakvih objektivnih razloga da nemamo duplo veći standard, duplo veću proizvodnju, duplo veće plaće i mirovine. Jedina prepreka tome su neefikasne i nesposobne vlade koje su dosad vodile Hrvatsku. Mi smo se okupili u Koaliciju za Premijera s namjerom da formiramo vlada koja može hrvatske resurse iskoristiti na najefikasniji način tako da digne standard hrvatskih građana. Kad se sve zbroji ispada da je sposobna vlada zapravo jedini pravi i najveći kapital kojeg može imati jedna zemlja. Kažu da su naša voda i naša zemlja kapital. Nisu. To su resursi, materijali koje možete upotrijebiti, ali treba znati kako ih upotrijebiti. Zemlje su se razvile zato što su imale sreću izabrati pametnu vladu i mi smo se okupili oko takve ideje i takvog polazišta, rekao je u petak u Karlovcu Ljubo Jurčić, prvi na listi Koalicije za Premijera u VII. izbornoj jedinici.
Objasnio je i kako se gospodarski program Koalicije za Premijera sastoji od tri dijela.

“Prvi je kako poboljšati politike za povećanje proizvodnje, zaposlenosti i izvoza. To je temelj naše politike. Druga grupa naših politika je iz tog povećanja proizvodnje osigurati besplatno zdravstvo, besplatno školstvo i povećati ulaganje u kulturu i sport. Treći dio je dugoročno održivi razvitak Hrvatske, a to znači očuvati prirodu, zaštititi okoliš i obrazovati mlade ljude da ovladaju tehnologijama pomoću kojih će na najefikasniji način pretvarati hrvatske resurse u tržišne robe i usluge koje će biti na korist hrvatskih građana”, kazao je Jurčić, dodavši kako u Hrvatskoj treba stvoriti uvjete da se isplati raditi, proizvoditi i izvoziti jer “ako nema isplativosti proizvodnje, rada i izvoza, onda nijedna ekonomska politika, ni jedan sustav neće pomoći”.

Treća na listi Koalicije za Premijera Jasna Plevnik poručila je kako je, po njezinom mišljenju, najvažnije budućim generacijama ostaviti dobro javno zdravstvo i besplatno obrazovanje.
“Ljudi iz naše koalicije imaju program i načine kako unaprijediti to javno zdravstvo i dobro obrazovanje te osigurati da oni ne postanu tržišna kategorija”, poručila je Plevnik.