Prilikom posjeta tradicionalnoj turističko-kulinarskoj manifestaciji “Kaj su jeli naši stari” koja se ovog vikenda održava u Vrbovcu, Milan Bandić novinarima je kazao kako je snubljenje čelnika SDP-a i HDZ-a počelo još na televizijskom sučeljavanju.

„Čelnik tzv. ljevice ide sve više desno, a čelnik desnice sve više lijevo. A naći će se na Markovom trgu u velikoj koaliciji. Imaju tisuću i jedan razlog da rade i drže se zajedno, kao što su jedni drugima držali lojtre proteklih šest mandata“, kazao je #Premijer.

Zamoljen za komentar uvredljivih izjava Zorana Milanovića na račun političkih konkurenata i susjednih država, Bandić je rekao kako su te izjave ispod razine ljudskog dostojanstva.

„Pokušati denuncirati političkog protivnika tako što mu majku naziva „vojni lekar“ je ispod svake razine. A naročito je loše što nas sa susjedima pokušava posvađati bivši i kandidat za budućeg premijera. Hrvatska treba biti istinski lider u regiji, a novi premijer lider regije koji gradi pontonske mostove sa svojim susjedima i omogućava prvim susjedima da što lakše uđu u obitelj europskih država. Državnici moraju donositi odluke za generacije, a političari za mandat. Hrvatskoj i susjedima treba bolja budućnost, a ne bolja prošlost, i na tom tragu apeliram na suzdržanost od velikih riječi i etiketa, to nije saveznik ovoj zemlji“, kazao je #Premijer.

vrbovec12

Milan Bandić prethodno je obišao štandove na kojima su žene vrbovečkog kraja i okolice izložile domaća jela i kolače spravljene po starim domaćim receptima.

S njim u društvu bili su kandidati Koalicije iz II. izborne jedinice – gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković, te Mira Božić i Marijan Tomurad iz Sesveta.

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.