HRT, 2.11.2015., Autor: HRT

Predsjednik 365 – Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić pozvao je građane da potpišu ono što je nazvao “početkom oslobađanja harača Hrvatske radiotelevizije (HRT)”. Peticija se potpisuje na 42 mjesta u Zagrebu, a Bandić je izrazio uvjerenje da će u tjedan dana uspjeti sakupiti 300.000 potpisa. Smatra da nitko ne treba plaćati pristojbu HRT-u. “Sada pretplatu ne plaća 20% ljudi. Oni koji imaju po pet televizora plaćaju jedan, a umirovljenici koji imaju 1500 ili 2000 kuna mirovine prvi plate. To moramo zbog pravde napraviti“, poručio je Bandić. Smatra da se HRT nije oslobodio jednoumlja i jednostranačja te da na njemu i danas rade oni koji su joj bili na čelu 90.

Bandić je uvjeren da će 8. studenoga biti dan oslobođenja Hrvatske od predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića.

Upitan da prokomentira Karamarkovu najavu o rezanju plaća saborskim zastupnicima ako dođu na vlast, Bandić je naglasio da je on to davno napravio u Skupštini. “Što nije smanjio kada je bio ministar? Ako građani nasjednu na to, onda imamo kolektivnu temperaturu. Nadam se da 8. studenog neće biti kolektivne temperature i ne bojim se da će građani konačno progledati“, rekao je.

Bandić je rekao da njegovu kampanju financiraju donatori i članovi koje će objaviti u izvješću te da će najviše potrošiti 1,2 milijuna kuna, dok je maskimalni zakonski limit 18 milijuna kuna.