Saborski zastupnik i potpredsjednik  stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti Kažimir Varda u svom je jučerašnjem obraćanju u Hrvatskom saboru istaknuo da je  Vlada Republike Hrvatske na čelu s Andrejom Plenkovićem prepoznala problem Imunološkog zavoda i prihvatila prijedlog Grada Zagreba odnosno gradonačelnika Milana Bandića.

Zahvaljujući toj podršci Vlade formirano je povjerenstvo Vlade i Grada Zagreba koje je nakon stručne rasprave donijelo zaključke koji otvaraju put ka osiguranju dugoročne održivosti Imunološkog zavoda koji je od posebnog strateškog značaja za Republiku Hrvatsku. Načelo samodostatnosti i prepoznatljivost Republike Hrvatske u  kvaliteti transplatacijskog programa od iznimnog je značaja. Preduvjet za ostvarenje ovog programa je u dostupnosti i raposloživosti  krvi, krvnih pripavaka  te imunoloških lijekova.

‘Povjerenstvo je predalo prijedlog i vjerujem da će Vlada donijeti konačnu odluko o strateškom partnerstvu između Republike Hrvatske i Grada Zagreba kao vlasnika Imunološkog zavoda’ – izjavio je Varda.

Autor teksta: Nebojša Bulka