Milan Bandić, predsjednik Stranke rada i solidarnosti u subotu je „prošpancirao“ varaždinskim ulicama u društvu kandidata s liste Koalicije za Premijera u III. Izbornoj jedinici.

„Hrvatsku iz sadašnje situacije može izvući samo odgovoran i odlučan političar, a takvog političara nismo imali od  Franje Tuđmana. Ali nakon 11. rujna imat ćemo odlučnog i odgovornog premijera s ekipom kompetentnih ljudi, koji imaju „ime i prezime“, i iza kojih stoje djela i rezultati“, poručio je #Premijer te izrazio uvjerenje kako se neće moći formirati nova Vlada bez Koalicije za Premijera.

Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke: Reformisti i prvi na listi Koalicije u III. Izbornoj jedinici otkrio je malo poznat podatak o tome da zaposlenici na sjeverozapadu Hrvatske imaju najniže plaće u državi, iako ostvaruju najveći izvoz, a županije imaju najmanju stopu nezaposlenosti.

„Vrijedni ljudi, koji rade puno, ostvaruju najveći izvoz, a imaju najniže plaće. To je strašno!“, istaknuo je Čačić i najavio kako će prvi projekt nove Vlade biti brza pruga Zagreb-Krapina-Varaždin-Čakovec kojom će vlakovi prometovati brzinom 160 kilometara na sat.

špancir3

Poznati kazališni i filmski glumac Zlatko Vitez, koji je također kandidat Koalicije za Premijera u III. Izbornoj jedinici, objasnio je razloge zbog kojih se odlučio vratiti u politiku i to upravo na listi Stranke rada i solidarnosti.

„Pokojni predsjednik Tuđman inzistirao je na ideji pomirbe, a Milan Bandić na ideji zajedništva. Često znam reći da je nakon Franje Tuđmana, jedini istinski hrvatski političar Milan Bandić i zato pozivam sve da glasaju za njega“ Svim srcem stojim uz stranku, listu i  njega osobno“, kazao je Vitez.