Kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Grada Zagreba dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević, 11. travnja, putem svoje facebook stranice, predstavila je kandidate za svoje zamjenike na predstojećim lokalnim izborima.

Riječ je o gospodinu Ivici Lovriću, pročelniku Gradskog ureda za obrazovanje i gospodinu Ottu Bariću, poznatom zagrebačkom arhitektu sa svjetskim referencama.

S Ivicom Lovrićem, ujedno i članom Predsjedništva Stranke rada i solidarnosti, dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević uspješno surađuje dugi niz godina i prije nego što je postao pročelnik.

„Naša suradnja seže još prije u prošlost kad je bio iznimno uspješan ravnatelj, ali i predsjednik Udruge srednjoškolskih ravnatelja u Republici Hrvatskoj. Jedan je od najzaslužnijih što je Grad Zagreb odmah krenuo u obnovu svih objekata odgoja i obrazovanja. Od 175 objekata, njih 162 je obnovljeno, a 13 ih se obnavlja ili su u postupku javne nabave za izvođača radova“, istaknula je Pavičić Vukičević u svom obraćanju uživo putem svoje facebook stranice.

Otto Barić ime je koje možda i iznenađenje, ali je u skladu s činjenicom da su obnova grada i njegova urbana transformacija u modernu metropolu PRIORITET.

„Radi se o poznatom zagrebačkom arhitektu sa svjetskim referencama. Pozvala sam ga u tim kao graditelja i vizionara, strogog kritičara onoga što ne valja u urbanom prostoru, ali i zagovaratelja stvaranja novih vrijednosti u urbanom tkivu našega grada“, naglasila je kandidatkinja za gradonačelnicu Pavičić Vukičević.

Na kraju svog obraćanja javnosti, zahvalila se obojici kandidata za zamjenike što su prihvatili njezin poziv, obećala da će zajedno puno raditi te dodala da se iznimno veseli budućoj suradnji.