U subotu, 10. travnja 2021., kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba i obnašateljica dužnosti predsjednika Stranke rada i solidarnosti, dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević, u Muzeju suvremene umjetnosti javnosti je predstavila jednu od najvažnijih točki izbornog programa Stranke rada i solidarnosti na predstojećim lokalnim izborima. Riječ je o platformi ‘PAMETNI OTVORENI GRAD’.

Pojasnila je što je to digitalna demokratizacija koja će omogućiti Zagrepčanima i Zagrepčankama neposredno sudjelovanje u procesu donošenja svih odluka koje se tiču života u njihovom gradu, kvartu ili ulici i to putem e-sustava.

“E-sustav omogućit će da se građani putem svoje aplikacije mogu izjasniti o svemu što se tiče njihovog mjesnog odbora i gradske četvrti. Ljudima treba pružiti svaku moguću informaciju kako bi kvalificirano mogli donijeti vlastitu odluku. Mi smo zadnjih mjeseci jako puno imali prilike čuti o tome kako građane treba poštivati, uključivati u procese – ali tu negdje ta priča stane. Ovaj sustav omogućuje da se ljudi doista aktivno izjasne o svim onim temama koje su im bitne”, istaknula je dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević na predstavljanju prvog dijela izbornog programa.

“Već ove godine, nakon izbora, bit će moguće da u proračunu za 2022.godinu kažemo koji su to prioriteti u našim mjesnim odborima, u našim Vijećima gradske četvrti i u Gradu Zagrebu. Nema nikakvog razloga da putem mobilnih telefona, u realnom vremenu, primite baš svaku informaciju koja vam je važna” – dodala je Pavičić Vukičević.

Također je naglasila da nema nikakvog razloga da sve informacije koje se tiču proračuna Grada Zagreba, javne nabave i imovine Grada ne budu dostupne građanima. Građani će moći u svakom trenutku vidjeti za što su raspisani natječaji i po okončanju postupaka tko su sve bili ponuđači, kakve su cijene licitirane te sve ostalo što će ih zanimati.

U narednim danima bit će predstavljeni i ostali važni dijelovi programa Stranke rada i solidarnosti, programa za novi mandat, za budućnost, za Zagreb 21. stoljeća!

Snimku cijelog predstavljanja možete pogledati ovdje: