Kako postupati da se smanji količina otpada te na koji ga način ispravno razvrstati za reciklažu saznali su stanovnici Trnja na tribini ‘Učinkovito zbrinjavanje otpada’ u organizaciji Gradske četvrti Trnje Stranke rada i solidarnosti.

Tribinu su vodili Jasmina Zuber Majerić i Robert Kostić iz Čistoće, dok su posjetitelji tribine iznijeli svoje sugestije kako unaprijediti sustav gospodarenja otpadom i održati urednost javnih površina.

‘Pri odlaganju otpada za reciklažu treba voditi računa da u kanti ne završe neprikladni komadi’, istaknuo je Kostić. Tako, primjerice, treba voditi računa da u zelenoj kanti za staklo nema žarulja, porculana ili prozorskog stakla.
Jasmina Zuber Majerić usmjerila se na glomazni otpad koji se odvozi na zahtjev, a kojem ne pripadaju npr. kuhinjski aparati. Njihovo mjesto za odlaganje je kod ovlaštenih skupljača ili u reciklažnim dvorištima. Sudionici tribine zaključili su da sustavno treba raditi na osvješćivanju svijesti građana o važnosti reciklaže i usvajanju navike razdvajanja otpada.