U petak je u organizcaiji Stranke rada i solidarnosti održana javna tribina u GČ Brezovica na temu razvoja poduzetništva i obrta u Gradu Zagrebu.

O tome kako se (samo)zaposliti te kako postati i ostati poduzetnik vrlo je stručno i zanimljivo govorila pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, dok je o tome kako aplicirati na sredstva Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo govorio zamjenik pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Luka Čuljak.

Stručnom timu predavača pridružila se i Vlasta Ranogajec iz Plavog ureda koji pruža besplatnu pomoć zagrebačkim poduzetnicima, a moderator tribine bila je predsjednica GČ Brezovica Stranke rada i solidarnosti Marina Pucević.

Najviše je bilo riječi o potporama u poljoprivrednom sektoru, dodjeli poduzetničkih kredita uz subvenciju kamate, važnosti izrade poslovnog plana, samozapošljavanju te radu Plavog ureda i njegovoj svrsi.

Na kraju su brojni okupljeni građani svojim pitanjima potaknuli i kratku raspravu o tome kako bi se dodatno moglo olakšati pokretanje posla malim poduzetnicima i obrtnicima u Gradu Zagrebu. Mnogi su zadovoljni načinom na koji im Grad olakšava početak njihovog poslovanja, dok neki vide prostora za dodatno poboljšanje.