U ponedjeljak je održana izborna Skupština županijske organizacije Stranke rada i solidarnosti Bjelovarsko – bilogorske županije u Bjelovaru, kojoj su prisustvovali predsjednik BM365 – Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić, potpredsjednica dr.sc. Ana Stavljenić – Rukavina, saborski zastupnik Mladen Mađer, povjerenik za Krapinsko – zagorsku županiju Anđelko Topolovec, organizacijski tajnik Stranke rada i solidarnosti Dalibor Bastalec, predsjednica Mladih 365 – Stranke rada i solidarnosti Natalija Prica Oreški i glasnogovornica stranke Mateja Vukmirović.
Za predsjednicu županijske organizacije Stranke rada i solidarnosti Bjelovarsko – bilogorske županije izabrana je Olivera Šarić koja je zahvalila svima na povjerenju i kako će učiniti sve kako bi to povjerenje i opravdala. Poručila je kako je posebno veseli veliki broj mladih koji nam prilazi iz dana u dan obvezuje nas da u skorašnje vrijeme osnujemo i Forum mladih 365 – Stranke rada i solidarnosti Bjelovarsko – bilogorske županije.
Također izabran je potpredsjednik županijske organizacije Davor Mesar i tajnik Išam Gadžo.

Nakon službenog dijela prisutnim izaslanicima i gostima obratio se i predsjednik Stranke rada i solidarnosti i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je na početku pozdravio sve prisutne i zaželio im puno uspjeha u radu županijske organizacije Stranke rada i solidarnosti Bjelovarsko – bilogorske županije. Sretan sam da se Stranka rada i solidarnosti širi po cijeloj Hrvatskoj kako bi rad i solidarnost stigli u svaku kuću, svako selo i svaki grad jer to su vrijednosti koje mogu zadržati naše mlade u Hrvatskoj i osigurati im bolje uvjete života.

Ana Stavljenić Rukavina je u svom govoru napomenula da su rad i solidarnost glavna obilježja koja svi članovi stranke trebaju držati za svoj prioritet kako bi poboljšali život i standard svojih sugrađana u mjestima u kojima djeluju. Također istaknula je da kroz rad i solidarnost na svim razinama moramo učiniti sve kako bi zadržali mlade da ne iseljavaju, što kroz razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta, što kroz još bolju socijalnu politiku kojom ćemo mladima obiteljima omogućiti još bolje uvjete za život u mjestima u kojima žive i da će Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti u Hrvatskom saboru predložiti mjeru roditelja – odgajatelja kako bi i ostali dijelovi lijepe naše imali uvjete kakve imaju i građani Grada Zagreba.

Saborski zastupnik Mladen Mađer je rekao da ga izuzetno veseli to što se sve češće nalazimo u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, što govori o velikom interesu za pristupanje našoj stranci. Znam da ćemo imati dosta posla, pred nama su izbori za EU parlament i siguran sam da ćemo polučiti dobar rezultat jer ćemo svi mi prionuti poslu kako bi vrijednosti naše stranke, a to je Rad i solidarnost prenijeti i u EU parlament.

Organizacijski tajnik Stranke rada i solidarnosti Dalibor Bastalec također je čestitao svima izabranima, no istaknuo kako je pred nama još puno posla u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji i kako svim izabranima želi 365 dana da delaju i da će rezultati biti iz dana u dan sve bolji.