„Za razliku od onih što obećavaju, mi ostvarujemo. Dok oni misle, mi radimo. Dvojica kandidata za premijera zabavljaju javnost time što je čiji tata i mama radio u Jugoslaviji. Ma koga je to briga? Hrvatskoj treba rad i solidarnost i vrijeme je da „zasučemo rukave“. Zato na prvoj sjednici Vlade moramo izraditi prijedlog o izmjeni Zakona o radu jer u ovoj državi ako želiš otpustiti neradnika, to traje pet godina. A ako želiš zaposliti vrijednog i radišnog čovjeka, onda ti treba deset godina. Mi moramo na burzu poslati one koji ne žele raditi i otvoriti prostor za ljude koji žele raditi. To je rješenje za ovu zemlju! U Hrvatskoj vrijedi parola: Radio – ne radio, dobit ću plaću. E, bogami, toga više neće biti u Hrvatskoj! Kada radite kod privatnika, ako niste ispunili normu, neće te dobiti plaću. A u državnoj upravi, bez obzira što i koliko si radio, plaća će uredno sjesti. To više neće prolaziti u Hrvatskoj“, poručio je predsjednik Stranke rada i solidarnosti i čelnik Koalicije a Premijer Milan Bandić na predstavljanju kandidata iz II. Izborne jedinice koja se u petak održala u Dugom Selu.

Obećao je kako će neumorno raditi kada postane premijer i pozvao sve da iziđu na izbore.

„Možete li zamisliti premijera koji će u jednom danu helikopterom obići od Iloka do Dubrovnika i u jednom danu održati sjednicu Vlade i u Iloku i Dubrovniku? E, takav ću ja biti premijer. Hrvatskoj treba premijer koji normalan čovjek, koji je napravio puno toga života, koji ima reference i koji voli ljude. Zato vas molim da 11. rujna izađete na izbore i glasate za one na koje ćete moći uvijek računati, a ne za lijenčine“, poručio je #Premijer.

IMG_6428 copy

Okupljene je podsjetio da je zagrebačka Gradska skupština prije dva dana donijela odluke o majkama-odgojiteljicama, dopunskom osiguranju za ugrožene umirovljenike i obročnoj otplati dugova i otpisu kamata za blokirane građane. A pozvao ih je da sačuvaju račune od kupovine knjiga jer sva djeca imaju pravo na besplatno obrazovanje, kao što imaju djeca u Zagrebu.

„Molim vas da sačuvate račune za knjige koje ste djeci kupili ove godine. Na prvoj sjednici Vlade koju ćemo održati u Vukovaru, donijet ćemo odluku da se vrati novac svima koji su kupili knjige i za osnovnu i za srednju školu. Svi oni koji vam kažu da za to nema novaca, laže vas. Ima i mora biti jer djecu su prioritet“, kazao je #Premijer.

IMG_6355 copy

Kandidat na listi Koalicije za premijera u II. izbornoj jedinici Vojin Perić, ujedno i predsjednik Hrvatskog saveza slijepih okupljenima je predstavio probleme osoba s invaliditetom.

” Bivše vlade donijele su nekoliko sramotnih odluka kojima su našim invalidima oduzeli čak 50 posto već predviđenih sredstava. To je sramota čitave zemlje. Zato su ovo prvi izbori na kojima građani ne moraju glasati protiv, već mogu glasati za. Glasati za one koji rade i koji su se potvrdili u svojoj brizi za najranjivije skupine društva, a to je Milan Bandić.” rekao je Vojin Perić.

Dugoselac, bivši nogometaš, diplomirani inženjer elektrotehnike i kandidat na listi u II. izbornoj jedinici Drago Boščić svojim je sugrađanima poručio da izađu na izbore te podrže i glasaju za Milana Bandića.

” U Hrvatskoj se danas suočavamo s brojnim problemima, od propadanja industrije, rastom javnog duga, a posebno zabrinjava rast duga građana zbog čega mnogi završavaju u blokadi, kamatarenje građana od strane banaka, naši su umirovljenici na prosjačkom štapu. Zato je sada posljednja prilika da to spriječimo jer nismo ni sanjali ni željeli ovakvu Hrvatsku u kojoj jedan bivši premijer priča uličnim jezikom. Izađite na izbore i zajedno promijenimo Hrvatsku. Vaša sudbina je u vašim rukama.” piručio je Drago Boščić.