Članovi Gradske organizacije BM 365 – stranke rada i solidarnosti Gradske četvrti Gornja Dubrava Zagreb i Županijske organizacije BM 365 – stranke rada i solidarnosti Sisačko-moslavačke županije proteklog vikenda organizirali su još jednu, treću humanitarnu akciju u 2018. godini. Pomoć u obući, odjeći, igračkama, posuđu, namještaju, rasvjetnim tijelima i drugim potrepštinama namijenjena je obiteljima slabijeg materijalnog stanja na području ove Županije. Vrijedna donacija prikupljena u Zagrebu, dopremljena je u Sisak u subotu, 22. rujna, a potrebitima će je razdijeliti članovi ŽO Stranke rada i solidarnosti.

Sisačko-moslavačka ŽO Stranke rada i solidarnosti zahvalna je donatorima i suradnicima u realizaciji ovih zahtjevnih poslova – Učeničkom domu Tina Ujevića Zagreb, Domu za odgoj i obrazovanje Dubrava Zagreb, Prehrambeno – tehnološkoj školi Zagreb, a osobito predsjedniku Vijeća GČ Gornja Dubrava i predsjedniku GO BM 365 – stranke rada i solidarnosti GČ Gornja Dubrava gospodinu Damiru Onišku, dopredsjedniku GO Stranke gospodinu Iliji Slišku, članovima Predsjedništva gospodinu Avniju Osmaniju i gospođi mr. sc. Andreji Marcetić, članovima Stranke gospodinu Damiru Huzeku i gospodinu Valentinu Djakoviću, članici Vijeća GČ Gornja Dubrava gospođi Svjetlani Palić, te suradnici u međunarodnim projektima gospođi Enisi Majer.

„Nakon ove nove donacije i svega ostaloga što čine za naše sugrađane slabijeg imovnog stanja, gospođu Marcetić i njen tim s pravom nazivam ‘dobrim duhom’ naše Stranke“, rekao je predsjednik Županijske organizacije Stranke u Sisačko-moslavačkoj županiji gospodin Josip Takač, prof. „Veoma cijenim ljude koji daju ono što imaju za naše potrebite sugrađane. Zadovoljstvo mi je i čast javno pohvaliti kolegicu Andreju i njene suradnike koji sve te stvari sakupljaju, sređuju, sortiraju i dopremaju do ovih naših krajeva u kojima, nažalost, živi velik broj obitelji kojima je pomoć itekako nužna. Smatram to vrijednim darom, kada ljudi odvajaju svoje slobodno vrijeme za takav dobrotvorni rad, a sve se to, dakako, savršeno uklapa u programe i projekte socijalne osjetljivosti koju već godinama izgrađuje zagrebački gradonačelnik i predsjednik naše Stranke, gospodin Milan Bandić“, izjavio je Takač.

Vodstvo Županijske i sisačke Gradske organizacije Stranke dočekali su stranačke kolegice i kolege iz Zagreba, a nakon primopredaje humanitarne pomoći, druženje su nastavili u prostorijama sisačkog restorana „Stara klet“. Stranački aktivisti iz Siska, Petrinje, Gline i drugih mjesta, raspodijelit će donaciju potrebitim obiteljima tijekom mjeseca listopada.

Ova dobrotvorna akcija nastavak je bliske suradnje dviju organizacija Stranke rada i solidarnosti, započete u proljeće ove godine dostavom pomoći obiteljima koje su stradale u odronima zemlje u Hrvatskoj Kostajnici. Tijekom druge humanitarne akcije ljetos je dostavljena pomoć 17-članoj romskoj obitelji u sisačkom naselju Crncu. Koordinatori svih triju akcija su Andreja Marcetić i Josip Takač, u suradnji sa sisačkom Gradskom organizacijom ove Stranke.

Tekst: Mirjana Gerić Strižić