Vijeće Gradske četvrti Gornja Dubrava Zagreb na čelu sa Damirom Oniškom, sa suradnicima, organiziralo humanitarne akcije i donacije obiteljima u potrebi te obiteljima stradalima u potresu GC Gornja Dubrava
GC Gornja Dubrava je četvrt koja je, uz Centar, bila najviše pogođena potresom koji je zadesio Zagreb 22.3.2020. Stanovnici Gradske četvrti Gornja Dubrava pretrpjeli su znatnu štetu uslijed potresa, s obzirom da je to područje bilo dio epicentra potresa, uz okolnosti nastalih uslijed epidemije korona virusa.
Vijeće Gradske četvrti Gornja Dubrava, na čelu sa predsjednikom Damirom Oniskom i Iljom Sliškom, predsjednikom malih komunalnih akcija, a u suradnji sa mjesnim odborima, vatrogasnim postrojbama, Bad Blue Boys – ima, Caritasom, Crvenim križem, Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, obrtnicima, pojedincima – donatorima i volonterima organiziralo je niz humanitarnih aktivnosti za stanovništvo gradske četvrti pogođeno potresom, kao i za ostale skupine u riziku (stariji, nemoćni, osobe s invaliditetom, samohrane majke, nezaposleni i drugo).
Sugrađanima koji žive na području Gradske četvrti Gornja Dubrava podijelilo se više od 300 paketa hrane, higijenskih potrepština, odjeće, obuće, igračaka, školskog pribra, posteljine, organiziralo se volontiranje na deponiju građevinskog materijala i ostalo.
U nizu aktivnosti značajan doprinos dali su Zvjezdana Žuglić, predsjednica Vijeća mjesnog odbora Čučerje, Boris Gnjidić, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Studentski grad, Neda Kovačević, vijećnica u Vijeću gradske četvrti Gornja Dubrava i predsjednica Foruma seniora, Dalibor Kelčec-Pester predsjednik Vijeća mjesnog odbora Granešinski Novaki, Dijana Bačani, predsjednica Vijeća mjesnog odbora Miroševac te Sanja Maltarić, predsjednica Foruma mladih sa suradnicima.
Koordinaciju humanitarnih aktivnosti i donacija ispred Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava, suradnju sa gradskim uredima, povezivanje donatora i obitelji u potrebi putem socijalnih mreža te upućivanje donacija prema mjesnim odborima vodila je mr.sc. Andreja Marcetić vijećnica i član Vijeća za prevenciju.
Posebna zahvala našim donatorima Ivanki Ciglević, Dubravki Babić, Jasmini Seferović kao i kolegama vijećnicima Svjetlani Palić, Ivanu Varatu, Franji Jednobrkoviću, Miroslavu Kožulu, Ninoslavu Vranješu, Nevenu Mikši, Željku Pasaričeku, Nataliji Prica Oreški, zastupnici u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, kao i brojnim drugim anonimnim donatorima.
#❤ZaDubravu