Poštovani,

Na početku hvala svima koji ovih dana daju svaki svoj atom snage kako bi pomogli u ovim strašnim nepogodama i okolnostima koje su nas zadesile.
No, nažalost, u ovoj situaciji moram isto tako istaknuti kako smo zaboravili na naše poljoprivrednike jer da nema njih bili bi ili ćemo biti gladni…. molim vas, razmislite o tome.
Ovo je jedinstvena prilika da učinimo nešto više za naše proizvođače, da izvanrednim mjerama spriječimo bezočan uvoz koji nas čini ovisnima, a naše ljude vodi u ekonomsku
propast.
Da bi bili ipak fer ( iako uvoznici ni trgovački lanci nisu ) prije svega trebalo bi na razgovore pozvati sve čelne ljude prehrambenih lanaca, kako naših tako i stranih. Na tom sastanku im izložiti situaciju i upitati jesu li spremni uraditi nešto za zemlju u kojoj rade i žive kao i za ljude na kojima zarađuju,a profit iznose van.
Jesu li spremni u određenom vremenu preuzeti poljoprivredne i ratarske proizvode od domaćih proizvođača. Pitati ih otvoreno za cijene kao i da to dokumentiraju. Ukoliko je velika
razlika u cijenama, neka našim proizvođačima plaćaju onu koju plaćaju u inozemstvu, a bi onda trebala država snositi troškove razlike našim proizvođačima koji pak moraju izaći s
korektnom cijenom.
Ukoliko nisu treba razmisliti o zabrani uvoza nekih proizvoda te isto tako, ako to zahtjeva situacija čak uvesti i izvanredno stanje.
Ili učiniti sve da prorade tržnice na organiziran i siguran način. Primjera radi da je popunjen svaki drugi štand u svakom drugom redu, da se formira ulaz sa kontrolom broja
ulaska kupaca. Također, prilika je to da u takvim okolnostima ulazak na tržnicu imaju naši proizvođači a ne preprodavači, šverceri. Također limitirati i cijene.
Sve ovo je bolje nego zaorati plastenike i plastenike povrća, voća i cvijeća..
Poljoprivreda se ne smije zaustaviti i zato svi vi koji se borite da opstanete, držite se i znajte da ima onih koji će se boriti za vas.