U petak 23. rujna, u Kući ljudskih prava u Zagrebu održano je predstavljanje istraživanja o usklađivanju obiteljskih obaveza i plaćenog rada koje je provedeno u sklopu projekta ‘Žene na tržištu rada’ koji provodi udruga B.a.B.e., u partnerstvu s Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, udrugom Legalina iz Gračaca, udrugom VIMIO iz Vukovara i Gradom Zagrebom.

Opći cilj projekta je pridonijeti unapređivanju zagovaračkih aktivnosti organizacija civilnog društva usmjerenih na opću transparentnost i dobro upravljanje hrvatske javne uprave na polju rodne ravnopravnosti, a osobito onih politika koje pridonose stvaranju pozitivnog okruženja za žene na tržištu rada.
Uz brojne polaznike, u ime Foruma mladih Stranke rada i solidarnosti predstavljanju je nazočila Mateja Zarić Radanović, članica predsjedništva Foruma mladih. Provedeni rezultati istraživanja na temelju cijele Hrvatske pokazali su kako Grad Zagreb ima preko 90% popunjenosti u dječjim vrtićima, a i nezaposlenost žena u Gradu Zagrebu je najmanja.

Ovo je samo još jedan u nizu pokazatelja rada i vidljivih djela zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, kao što je i projekt za majke odgajateljice kojim se omogućuje financijska sigurnost budućim majkama te ih se potiče na podizanje više od dvoje djece, jer slika nataliteta je zaista loša i treba je mijenjati.