U subotu 13. listopada 2018. godine predsjednica Foruma mladih GO Grada Zagreba dr. Natalija Prica Oreški organizirala je edukaciju za nove članove Foruma mladih. Predavanja su održali glavni tajnik Stranke rada i solidarnosti Nenad Predovan i predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava Damir Oniško.

Edukacija je održana s ciljem upoznavanja mladih s ustrojem i tijelima Stranke, načinom rada i djelovanjem Stranke te jedinicama lokalne i mjesne samouprave o čemu je govorio Nenad Predovan koji je mladima na strukturiran i zanimljiv način prikazao rad Stranke rada i solidarnosti. Jedan od ciljeva edukacije bio je i upoznati mlade o načinu funkcioniranja vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora što je bila tema Damira Oniška koji je ujedno mlade pozvao na povezivanje i uključivanje u odbore.

Članovi Foruma mladih pokazali su velik interes za ovu edukaciju te su se odazvali u velikom broju. Pažljivo su pratili predavanja i postavljali su predavačima puno pitanja koja se odnose na stvaranje prilika za osobni uspjeh i veće angažiranje u mjesnoj zajednici. U punoj dvorani u Praškoj 2 vladala je ugodna atmosfera zahvaljujući predavačima koji su se trudili mladima prikazati ove teme što zanimljivijima te ih bolje upoznati s načinom rada i djelovanjem stranke u zajednici. Mladi su ovu edukaciju prepoznali kao priliku za osnaživanje i dobivanje potrebnih informacija i alata kako bi se mogli više aktivirati, uključiti i preuzimati određene uloge i odgovornosti te još više doprinositi boljitku zajednice u kojoj žive.

Napisala: Martina Mokus