U organizaciji Foruma mladih Gradske organizacije Grada Zagreba Stranke rada i solidarnosti u petak, 14. srpnja održan je edukativni seminar pod nazivom ‘Politička komunikacija i učinkoviti odnosi s javnošću’.

U prepunoj dvorani na Tribini Grada Zagreba predavanja su održali vodeći hrvatski teoretičari i praktičari s ovog područja: prof.dr.sc. Božo Skoko, prof.dr.sc. Smiljana Leinert Novosel, doc.dr.sc. Damir Jugo, Renata Potočnik, Franjo Skoko i Maja Samardžić Gašpar.

Program predavanja moderirala je predsjednica zagrebačkog Foruma mladih Natalija Prica Oreški, a polaznicima se prije početka predavanja obratio i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić istaknuvši važnost ovakvih edukacija i usavršavanja.

‘Odlučili smo ove mlade ljude s kojima dijelimo isti svjetonazor rada i solidarnosti danas dodatno educirati kako bi ih što više pripremili na ono što je pred nama iduće četiri godine. Vještina komuniciranja i stvaranja političkog branda i imidža je 30% talent, ali 70% rad. Trebamo svakodnevno usvajati nove tehnike, slušati ali i poslušati ljude. Vještine komunikacije su bitne i za svaku mjesnu zajednicu. Zahvaljujem profesorima s Fakulteta političkih znanosti što su se odazvali. Ja sam završio upravo taj fakultet i mogu Vam reći da se on razlikuje od svih drugih po tome što vas uči razmišljati, ne stavlja vas u kalup i daje studentima širinu razmišljanja koja je prijeko potrebna za uspješan rad u politici’ – naglasio je predsjednik Stranke rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ovaj seminar omogućio je polaznicima, prvenstveno mladima, ključna znanja potrebna za razumijevanje važnosti i načina funkcioniranja političke komunikacije i odnosa s javnošću te jačanje komunikacijskih kompetencija i vještina u odnosima s građanima i medijima.

Također je osvijestito ulogu polaznika u kreiranju suvremene politike i upravljanja vlastitom karijerom.