“Ovu konferenciju za novinare smo sazvali kako bi objavili “urbi et orbi” da je Drugi svjetski rat završen. Ispričavam se svima onima koji to znaju. Ali ovo smo odlučili napraviti zbog onih koji to ne znaju. Ili misle da Drugi svjetski rat nije završen. Ili nas u to žele uvjeriti. A ja ih uvjeravam da građani na predstojećim izborima to više neće podržati. Okrenimo se budućnosti i gradimo Hrvatsku po mjeri čovjeka, poručio je u ponedjeljak Milan Bandić, predsjednik BM 365 – Stranke rada i solidarnosti na izvanrednoj konferenciji za novinare.
Tim je riječima komentirao “bipolarni poremećaj” Hrvatske koji već 26 godina uništava hrvatsku političku scenu i našu predivnu Hrvatsku.

Zagreb, 08. kolovoza 2016.- Izvanredna tiskovna konferencija stranke Bandic Milan 365 Stranke rada i solidarnosti, na kojoj je predsjednik stranke Milan Bandic objavio da je prestao II svjetski rat u Hrvatskoj. Foto BM365

Zagreb, 08. kolovoza 2016.- Izvanredna tiskovna konferencija stranke Bandic Milan 365 Stranke rada i solidarnosti, na kojoj je predsjednik stranke Milan Bandic objavio da je prestao II svjetski rat u Hrvatskoj.
Foto BM365

Pojasnio je kako bez antifašističke borbe u Drugom svjetskom ratu ne bi bilo ni današnje Hrvatske.
“Ne bi bilo Ustava iz 1974. godine niti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana koji je bio na čelu pokreta koji je najjasnije izrazio ideju Hrvatske, bio je na čelu Hrvatske kad je međunarodno priznata i kad je reintegrirana u svoje granice. Tuđman je zagovarao pomirbu, a ja zajedništvo. Tuđman u ratu – Bandić u miru, kazao je Bandić, dodavši kako je on jedini čovjek u Hrvatskoj koji može ujediniti građane.

Na kraju se još jednom ispričao svim građanima koji znaju da je Drugi svjetski rat završio. Ali i ponovio kako ovo mora napraviti zbog onih koji nas pokušavaju zatucati i stalno pokušavaju provlačiti tu tezu jer nemaju rješenje za modernu Hrvatsku. A završetak Drugog svjetskog rata je preduvjet bez kojeg nema moderne Hrvatske”, kazao je Bandić