Potpredsjednik Stranke rada i solidarnosti Jakov Bienenfeld preminuo je 8.veljače 2016.godine u 67. godini života nakon teške bolesti.

U ožujku 2015. godine, kada je osnovana Stranka rada i solidarnosti, Jakov Bienenfeld postaje njezin potpredsjednik. Svoje iskustvo iz poslovnog svijeta i društvenih aktivnosti prenosio je na članove stranke, osobito u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore krajem 2015.godine, bez obzira na tešku bolest s kojom se hrabro i s optimizmom nosio od 2014. godine. Svi koji su bili upoznati s njegovim zdravstvenim stanjem bili su uvjereni u pozitivan ishod liječenja najviše na temelju njegovog optimizma u svakodnevnim aktivnostima. Nažalost, bitku s tom teškom bolešću je na kraju izgubio.

Danas kada slavimo drugu obljetnicu osnutka stranke, ne možemo ne prisjetiti se našeg dragog potpredsjednika, koji je bio jedan od suosnivača stranke.

Oni koji su ga poznavali složit će se da je Jaša, kako su ga mnogi od milja zvali, bio jedinstven. Britak na jeziku, nepopustljiv u svojim stavovima, ali uvijek vedar, energičan i spreman za šalu. Svakoj je svojoj preuzetoj obvezi pristupao časno i otvorena srca, s iskrenom željom da pomogne. Ostat će zapamćen po svom predanom radu, profesionalnom i ljudskom angažmanu, ali i po snažnoj karizmi. Teško nam je prihvatiti činjenicu da više nije s nama i nedostajati će nam kao dio pozitivnog okruženja u radu stranke. Zahvalni smo mu na vremenu koje je dao stranci i ponosni što smo imali Jašu kao člana i prijatelja.