Na 2. redovnoj Izbornoj skupštini Županijske organizacije BM 365 – Stranke rada i solidarnosti Zagrebačke županije, održanoj u Pučkom otvorenom učilištu Velike Gorice, delegati su jednoglasno izabrali vodstvo stranke na čelu sa dosadašnjim predsjednikom gospodinom Zvonkom Kunićem. Za tajnicu je izabrana dr. sc. Tajana Amšel Zelenika, za potpredsjednike Dalibor Bastalec, Josip Držaić i Pave Vukelić, a u Predsjedništvo Županijskog odbora izabrani su: Ivica Gavran, Draženka Grah, Jasenka Haleuš, Ivan Lafter, Tomislav Puđa i Damir Skok.

Rezultat je to požrtvovnog rada i vrlo dobrih izbornih rezultata kako u županiji tako i u svim jedinicama lokalne i regionalne samouprave gdje je stranka izašla na izbore. Naime, u Izvješću o radu Zvonko Kunić osvrnuo se na vrlo kratko vrijeme od osnivanja Županijske organizacije do održavanja izbora za lokalnu i regionalnu samoupravu u kojem je trebalo odraditi pripreme za samostalni izlazak na izbore u županiji, ali i u gradovima i općinama. Tek osnovani Županijski odbor sastao se u Kleti Bunčić pa je zbog operativnosti i lakšeg djelovanja, ali i međusobnog nepoznavanja te mnogo ljudi koji nikada nisu sudjelovali u izborima, formirano povjerenstvo od petero ljudi: Josip Držaić i Pave Vukelić kao potpredsjednici ŽO, tajnica Tajana Amšel Zelenika te Anita Sušac koja je zajedno s Josipom Držaićem bila kandidatkinja za dožupanicu te Zvonko Kunić kandidat za  župana Zagrebačke županije. U kratko vrijeme odrađeno je mnogo toga.

U prvi plan stavljen je program koji je morao biti kratak, jasan i prepoznatljiv, ali zbog „anonimnosti na široj političkoj sceni“ bilo je od iznimne važnosti program povezati sa Gradom Zagrebom i Milanom Bandićem kao liderom kojeg stanovništvo poznaje po radišnosti i socijalnoj osjetljivosti.

U promidžbi je “forsirano“ i ime stranke, u kojem je i ime predsjednika Milana Bandića, a koji je svojim osobnim rejtingom i najzaslužniji za izborni rezultat. Izborni program sadržavao je teme zajedničke svima, a to su problem javnog prijevoza, ali i demografska politika, koja je  toliko jasno i jako izražena u Gradu Zagrebu.

Sve do tada osnovane organizacije dale su veliki obol izborima kroz rad na svojim područjima, te skupljajući potpise za kandidature. Od potrebnih 3500 potpisa za potporu kandidaturi župana sakupljeno je preko 6500 potpisa.

Rezultati izbora na području Zagrebačke županije su ugodno iznenadili:

  • Za župana je osvojeno 8.112 glasova ili 6,65%, a za
  • Skupštinu Zagrebačke županije 16.797 glasova ili 14,27%

Zabilježen je i ogroman rast broja glasova u odnosu na parlamentarne izbore na svim biračkim mjestima, u svim gradovima i općinama.

Financiranje izborne kampanje je bilo skromno i odmjereno. Danas u Županijskoj skupštini stranka ima Klub od 8 županijskih vijećnika i potpredsjednika Skupštine Zagrebačke županije, a s općinama i gradovima ukupno 34 vijećnika, što stranku čini nezaobilaznim i vrlo važnim političkim čimbenikom. Od prvog poslije izbornog  dana u Stranku prelaze i vijećnici s drugih lista na svim razinama.

Aktivnost Kluba vijećnika vidljiva je na svakoj sjednici Županijske skupštine kroz postavljanje pitanja na aktualnom satu i raspravama po točkama dnevnog reda. Ono na što je organizacija posebno ponosna, je usvajanje amandmana na proračun Zagrebačke županije kojim je osigurano 12  milijuna za besplatne udžbenike svim osnovnoškolcima, čime je već u prvim mjesecima rada ispunjeno jedno veliko obećanje dato u predizbornoj kampanji.

Skupštini su prisustvovali, i svojim obraćanjem uveličali: prof. dr. sc. Ana Stavljenić Rukavina, potpredsjednica stranke i izaslanica predsjednika Milana Bandića, saborski zastupnik Kažimir Varda, glavni tajnik stranke Nenad Predovan, članice Predsjedništva stranke Ljiljana Ivković i Zdenka Ninić te drugi gosti.

U završnom govoru Zvonko Kunić, kao stari-novi predsjednik, zahvalio je u ime izabranih i  naglasio kako iza poznatog stranačkog slogana „Idemo delat“ mora stajati konkretan sadržaj i aktivnost. Članovi stranke u općinama i gradovima moraju svakodnevno biti prisutni u lokalnoj zajednici, pratiti probleme svojih sumještana i biti spremni ponuditi rješenja.

Istaknuo je kako za primjer mora služiti predsjednik Milan Bandić, koji probleme pojednostavljuje i traži brza i svrsishodna rješenja.

Pozivom na zajedništvo i djelovanje na dobrobit županije, općina i gradova  Zvonko Kunić je zaključio Izbornu skupštinu.