Hrvatski vaterpolisti, osvajači srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju, sletjeli su u ponedjeljak popodne u zagrebačku zračnu luku Pleso.

Srebrne vaterpoliste dočekali su članovi juniorske reprezentacije koji su željeli upoznati svoje idole, a pozdravili su ih Janica Kostelić, doministrica u ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, članica Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora Sanda Čorak te Milan Bandić koji se našalio da će ovih dana “spavati na aerodromu kako bi mogao dočekati sve osvajače medalja u Riju”.

“Vi ste u svom sportu napravili sve što se može napraviti. U Zagrebu ćemo idućih dana organizirati doček za sve olimpijce. Osim toga, budući imamo problem s tehničkom Vladom, Grad Zagreb će preuzeti obavezu i adekvatno nagraditi sve osvajače medalja. Mi to možemo, mi to osjećamo i mi ćemo to naopraviti, poručio je Bandić, dodavši kako će te nagrade i “podebljati” kada dođe na vlast u državi.

vaterpolo7

Uzvanicima se u ime reprezentativaca obratio izbornik reprezentacije Ivica Tucak kazavši kako je nakon poraza u finalu prevladavala tuga, ali sada osjeća ponos zbog ostvarenog velikog uspjeha.

“Ovo je kruna našeg četverogodišnjeg rada. Bilo je uspona i padova i incidenata, ali na kraju je prevladala snaga i ljudskost ovih momaka”, kazao je Tucak.