19. listopada 2021.

Stranka rada i solidarnosti i Klub Stranke u Gradskoj skupštini Grada Zagreba odlučili su raščistiti politikantskim potezima navučenu dimnu zavjesu nad poslovanjem Zagrebačkog holdinga d.o.o. i od Uprave zatražili sljedeću dokumentaciju:

  1. Dokumentaciju vezanu uz izdavanje obveznica Zagrebačkog holdinga d.o.o. od 300.000.000 (tri stotine milijuna) eura iz 2007. godine, Prospekt za izdavanje navedenih obveznica te dokumentaciju iz koje je vidljivo na što su prikupljena financijska sredstva potrošena.
  2. Revizorska izvješća ili dijelove izvješća vezana za iste obveznice za razdoblje od 2008. nadalje.
  3. Zapisnik iz 2008. o primopredaji dužnosti tadašnjeg predsjednika Uprave trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o. g. Slobodana Ljubičića i g. Ive Čovića, te zapisnik iz 2013. o primopredaji dužnosti između tadašnjeg predsjednika Uprave Ive Čovića i g. Slobodana Ljubičića.
  4. Ugovore i dokumentaciju vezanu uz sklapanje i realizaciju namjenskog kredita EBRD-a u iznosu od 60.000.000 (šezdeset milijuna) eura koji je sklopljen 2008. godine.
  5. Sve podatke o novoizgrađenoj vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži, a isto tako i o rekonstrikciji vodovodne i kanalizacijake mreže u Gradu Zagrebu od 2000. godine do danas.

Na taj će način zastupnici u Gradskoj skupštini Grada Zagreba te zainteresirana javnost steći uvid u stvarno stanje koje je sada premet politiziranja, mistificiranja, zlonamjernog tumačenja i navijačkog naklapanja.

Preuzimanje (PDF, 76KB)