Čelnik Koalicije za premijera i Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić, zajedno s Miroslavom Ćirom Blaževićem, prvim na listi Koalicije za dijasporu u XI. izbornoj jedinici u petak je posjetio Tuzlu. U sklopu posjeta obišli su gradilište Hrvatskog kulturnog centra te se družili s Tuzlacima.

Ćiro Blažević naglasio je kako se odlučio podržati Koaliciju za premijera te nositi listu za dijasporu jer se Milan Bandić odavno pokazao kao osoba koja istinski brine za Hrvate u susjednoj Bosni i Hercegovini.

“Osim toga, kada dođete u ove moje godine, razmišljate o tome što još možete učiniti i ostaviti iza sebe. Tako i ja želim prije nego li “odem” učiniti nešto za Hrvate u BiH i čitavu našu dijasporu koja je prilično zapostavljena. U Saboru ću se boriti za njihova prava i biti protiv bilo kakvog nepravednog odnosa prema njima. A čujte, osim toga, ja sam vam sa 55 godina iskustva u nogometu, zapravo već iskusio politiku.” rekao je Miroslav Ćiro Blažević.

IMG_5223
#Premijer Milan Bandić rekao je kako Koalicija za Premijera želi udariti jedan novi smjer u hrvatskoj politici.

“Grad Zagreb, otkako sam ja na njegovu čelu, ugradio je dio sebe u Bosni i Hercegovini, posebno u ratom razorenoj Posavini, kroz mnogobrojne pomoći i donacije. Smatram da sva tri konstitutivna naroda u BiH trebaju zajedno graditi kuću jer nije sretan drugi narod ako se preglasavaju Hrvati. Grad Zagreb je najbolji primjer multikulturnog, multietničkog i multikonfesionalnog grada na čijem bi primjeru mogli učiti i svjetski gradovi. Zato smatram da ratne strahote treba ostaviti iza sebe i kroz zajedništvo i međusobno uvažavanje graditi zajedničku budućnost. Stoga, pozivam Hrvate u Bosni i Hercegovini i cijeloj našoj dijaspori da daju glas našem Ćiri Blaževiću, treneru svih trenera, rođenom u Bosni i Hercegovini, koji će se istinski zalagati za njihova prava i dobrobit “, rekao je Milan Bandić u Tuzli.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE.