U Slavonskom Brodu u ponedjeljak je održana osnivačka skupština Gradske organizacije BM 365 – Stranke rada i solidarnosti za čijeg je predsjednika izabran Petar Bašić, povjesničar i dugogodišnji političar.

Predsjednik stranke Milan Bandić poručio je okupljenima kako se nova Vlada neće moći formirati bez Stranke rada i solidarnosti, te se osvrnuo na konkurente za mjesto premijera.

“Ako ima bolji kandidat za premijera od mene, ja ću odustati i glasati za njega. Je li bolji gradonačelnik Metkovića Petrov? Jesu li bolja dvojica službenika Ministarstva vanjskih poslova, koji su sad na čelu dviju velikih stranaka. Nisu. Neka mi pokažu tko je dva puta dobio izbore na državnoj razini, ja ću ga osobno kandidirati za premijera. I ne mora dobiti pet izbora zaredom, kao što sam ja dobio pet puta povjerenje Zagrepčana. A takvo povjerenje koje traje 16 i pol godina se ne poklanja “na lijepe oči”, nego se zaslužuje krvavim radom, kazao je Bandić.

Dotaknuo se i praznih priča političra koji su proteklih godina bili na vlasti, a sada opet obećavaju otvaranje stotine tisuća novih radnih mjesta.

“Opustošili su sve što se moglo opustošiti, a sada obećavaju 200 tisuća novih radnih mjesta!? A upravo su oni najzaslužniji što imamo toliko nezaposlenih. I sada poput nekih mađioničara iz rukava vade nova radna mjesta. Mi nećemo licitirati s brojevima. Mi ćemo “zasukati rukave” i trebat će nam 8-10 godina da izvučemo Hrvatsku iz ovog blata u koje su nas uvaljali oni koji sada tvrde da znaju rješenje. Toliko će nam vremena trebati da bi umjesto podobnih postavili sposobne ljude, poručio je predsjednik Stranke, pozvavši sve da glasaju za Stranku rada i solidarnosti ukoliko žele živjeti bolje nego što žive danas.

Slavonski- Brod3

Na skupštini je predstavljen i povjerenik BM 365 – Stranke za Brodsko-posavsku županiju Josip Vidović, koji je upozorio na zabrinjavajuću situaciju u slavonskim selima iz kojih se iseljavaju mladi ljudi, a ostaju stari i bolesni.

“Na današnji izgled ekonomski izgled Slavonije pogubnije su djelovale pogrešne pilitike koje su se vodile svih ovih godina, nego sama ratna stradanja”, kazao je Vidović i dodao kako se Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva treba izmjestiti u Slavoniji kako bi bilo na dohvat ruke poljoprivrednicima, ratarima i stočarima.

Predsjednik Gradske organizacije Petar Bašić govorio je o ekonomskim problemima i razlikama koje građani Slavonskog Broda moraju plaćati u odnosu na Zagrepčane, te obećao kako će se zalagati da svima život bude lakši i lagodniji.

Slavonski-Brod4

“Vrtići u Zagrebu su po 300 ili 600 kuna, u Slavonskom Brodu su skoro 1 000 kuna. Knjige su u Zagrebu besplatne, a u Slavonskom Brodu obitelj mora dati 5 tisuća kuna za knjige. A ja vas upozoravam na to jednostavno rješenje. U našem proračunu ima 100 milijardi kuna, a ukupni troškovi za knjige bili bi 100 milijuna kuna. Mislim da Hrvatska to može ponuditi građanima. Ako budemo u prilici na ovim izborima dobiti glasove, tada ću predlagati da se za svih 35 tisuća djece u Hrvatskoj ponude besplatne udžbenike i tako im se omogući ulazak u život na najbolji mogući način. Mislim da ćemo na ovim izborima ostvariti pobjedu, a pobjeda je desetak saborskih mandata i da naš predsjednik postane premijer“, rekao je Bašić.