U Tuhelju je u subotu predstavljena Općinska organizacija BM 365 – Stranke rada i solidarnosti. Za predsjednicu je izabrana Željka Kramarić, potpredsjednik je Josip Štrok, a tajnik Danijel Žlender.

Predsjednik stranke Milan Bandić pozdravio je članove i goste kazavši kako mu je uvijek drago doći u Zagorje, koje s razlogom zovu i “hrvatska Švicarska”. Dok se politički konkurenti odmaraju na more, Bandić radno provodi ljeto, a novinare koji ga prate ipak više zanimaju politička pitanja.

“Pitaju me novinari što mislim o najavama političkih konkurenata da će otvoriti novih 180 tisuća radnih mjesta. A ja im odgovaram da nitko više neće nasjedati na te štoseve. Pa to su isti oni ljudi koji su doveli do sadašnje razine nezaposlenosti. Nekada su najavljivali i 300.000 novih radnih mjesta. To im više neće proći”, kazao je Bandić.

tuhelj4

 

 

Ponovio je kako će imena koalicijskih partnera objaviti koncem idućeg tjedna, ali će prije svega Stranka ići na izbore u koaliciji s građanima Republike Hrvatske.

“Ne interesiraju novinare toliko projekti koje uspješno realiziramo po Zagrebu već ih zanima što će biti, a što neće u politici. Pitaju me zašto želim biti premijer. A ja im kažem “Tko drugi? Kažite mi tko je bolji. Tko ima bolje reference od mene. Recite i ja ću odustati i glasati za njega. Nisu mi ništa odgovorili. Pa kad već nema nitko bolji, onda se moram ja kandidirati”, kazao je Bandić.

Izrazio je i žaljenje što je Hrvatska izgubila proteklih osam mjeseci u neuspjelom političkom eksperimentu, te poručio kako jedva čeka da završe izbori i da konačno krenemo raditi u cijeloj Hrvatskoj.