Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti u petak je predstavila novoosnovanu Gradsku organizaciju Grada Bjelovara za čijeg je predsjednika izabran Luka Iličić. Potpredsjednik je Saša Tomašić, a za tajnica je Alica Kušelj.

Predsjednik stranke Milan Bandić čestitao je vodstvu Gradske organizacije i svim članovima poželio da zajedničkim snagama učine Bjelovar boljim i prosperitetnijim gradom. Poručio je kako je Zagreb postao istinska europska metropola i na samom je europskom vrhu po multietničnosti, multikonfesionalnosti i multikulturalnosti. Pa iako je izvjesno da će osvojiti i šesti mandat na mjestu gradonačelnika, odlučio se ući u utrku za mjesto premijera.

“Mnogi me pitaju jesam li prolupao? Što mi sve to treba? U Zagrebu kreditni rejting Holdinga raste, stopa nezaposlenih 6 posto, gradska blagajna puna sa 7.5, milijardi. I svi kažu, što ti treba da se kandidiraš za premijera “na praznu kesu”. Ali ja želim s kvalitetnim ljudima pomoći Hrvatskoj. To mi savjest nalaže. I uvjeren sam da će ljudi glasati za mene jer ja nudim ljudima u cijeloj Hrvatskoj da žive jednako kvalitetno kao što se živi u Zagrebu”, kazao je Bandić.

Bjelovar3

 

Poručio je i kako će na izborima Stranka rada i solidarnosti ići u koaliciji s građanima Republike Hrvatske, kojima će se uskoro obratiti proglasom.

“Idući tjedan ćemo se obratiti javnosti proglasom nakon kojeg više ništa neće biti isto. Proglas je autentičan i njegova objava označit će podvlačenje crte pod jednu epohu, jedno vrijeme i početak novog puta”, kazao je Bandić.

Brojnim uglednicima, koji su nazočili predstavljanju bjelovarske Gradske organizacije, obratio se i gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković, koji je široj javnosti poznat kao “najštedljiviji gradonačelnik u državi”. Izjavio je kako u politici danas najviše fali rada i solidarnosti prema slabijima.

“Želim da Stranka rada i solidarnosti na rujanskim izborima ostvari velebni rezultat. Ja ću u II. izbornoj jedinici učiniti sve što mogu kako bi stranka ostvarila što bolji rezultat kako bi za premijera imali Milana Bandića”, poručio je Lacković.

Predstavljanju Gradske organizacije nazočili su i potpredsjednica stranke Ana Stavljenić Rukavina, glavni tajnik stranke Nenad Predovan, general Franjo Kovačević, brigadir Stjepan Budinski, predsjednik HDZ-a Bjelovar Ante Topalović, poduzetnik Petar Radaković, predsjednik HDSS-a Marijan Javorek, predsjednik HSLS-a Bjelovarsko-bilogorske županije Slavko Došen, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić i mnogi drugi.